În acest context, propunerea ACUE de a fi partener de dezvoltare locală prin acest proiect POCA a venit într-un moment excelent. CJ Ilfov dorește să construiască un cadru eficient și aplicat de dialog cu cetățenii, ONG-urile și partenerii sociali. Avem proiecte de valorificare a resurselor geotermale, proiecte de gestionare integrată a deșeurilor și legate de economia circulară. Tranziția către o economie fără emisii de carbon nu este ușoară și trebuie adaptată specificului local. Proiectele trebuie să fie în beneficiul cetățenilor și la costuri optime” a declarat Mihaela Toader.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie consolidarea capacității ACUE și a celorlalți parteneri sociali, a organizațiilor non-guvernamentale și a cetățenilor din județul Ilfov de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării locale, prin îmbunătățirea culturii dialogului social și a cunoștințelor, alinierea la principiile europene, promovarea cetățeniei active, utilizarea eficientă a instrumentelor și mecanismelor de instruire/consultare/diseminare, care să contribuie la introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală.
Federația ACUE și Consiliul Județean Ilfov au semnat, la depunerea cererii de finanțare, un Acord de Parteneriat de Dezvoltare Locală, care are ca scop colaborarea în vederea atingerii obiectivului general și obiectivelor specifice ale proiectului.