Prima pagină » Diverse » CORONAVIRUS. Un nou focar de infecție la un cămin de bătrâni din Botoşani

CORONAVIRUS. Un nou focar de infecție la un cămin de bătrâni din Botoşani

CORONAVIRUS. Un nou focar de infecție la un cămin de bătrâni din Botoşani

 12 pacienţi şi angajaţi ai unui cămin de bătrâni din Botoşani au coronavirus. Toţi cei infectaţi sunt asimptomatici şi au fost internaţi la Spitalul din Botoşani. Este al doilea cămin de bătrâni din Botoşani în care există focar.

Este focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Botoşani. 12 oameni, pacienţi şi angajaţi ai căminului s-au infectat cu SARS COV 2. Toţi sunt asimptomatici şi au fost deja internaţi pentru tratament în spital.

Este al doilea cămin de bătrâni din Botoşani în care există focar. În urmă cu 2 luni 19 vârstnici şi 10 angajaţi ai căminului de la Răchiţi au făcut infecţia Covid 19.

„Sunt 5 beneficiari şi 7 angajaţi, acum este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cei infectaţi sunt asimptomatici, sunt internaţi, conform metodologiei, la Spitalul din Botoşani. Este deja transmitere comunitară, virusul este peste tot”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriela Ioniţă, purtător de cuvânt al DSP Botoşani.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre acuzația că s-ar fi pontat fictiv în izolare

„Au fost episoadele din Parlament, din Ministerul Sănătăţii, în care recomandările au fost să ne izolăm o perioadă până vin rezultatele la cei implicaţi. Mulţi au lucrat de acasă, alţii s-au izolat în minister. Eu, la fel, am lucrat de acasă, am semnat, am ţinut legătura cu presa, am ţinut legătura cu focarele care erau în desfăşurare. A fost un moment pe care l-am gestionat printr-o autoizolare impusă, ministrul Sănătăţii la fel, dar s-a lucrat în continuare. Am avut tot cadrul legal, deci nu se poate discuta nimic altceva”, a precizat Tătaru, la TVR 1, citat de Agerpres.ro.

Cine sunt responsabili de testarea pentru depistarea Covid-19

În continuare Institutul Național de Sănătate Publică singura instituție abilitată să colecteze și să raporteze datele oficiale Ministerului Sănătății și altor autorități naționale și internaționale, în plus, stabileste prioritățile pentru activitatea de testare și avizează propunerile primite de la coordonatorii regionali care au obligația raportării necesarului de creștere a capacităților de testare, justificat pe baza numărului de cazuri și/sau apariția de focare în regiunea coordonată.

Citește continuarea…

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele