COVID-19. Aproape 45.100 de angajați din sănătate primesc stimulentul de risc. Tătaru: Ne-am confruntat într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste

COVID-19. Aproape 45.100 de angajați din sănătate primesc stimulentul de risc. Tătaru: Ne-am confruntat într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste
Teri sferturi dintre medicii care au vrut să lucreze în închisori, au fost respinși la angajare Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 18/05/2020, 13:59
Actualizat: 18/05/2020, 14:01

Ministerul Sănătății a anunțat luni că a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc, respectiv 2.500 de lei brut, de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că pentru luna aprilie 2020, un număr de 14.355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut.

„Sumele, în valoare totală de de 33.053.000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene”, a transmis Ministerul Sănătății.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alți aproape 30.000 de angajați – respectiv 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate – vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Potrivit Ministerului Sănătății, sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74.000.000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Ministrul Sănătății: „Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu”

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Posibilitatea acordării unui stimulent pentru medici a fost lansată în spațiul public de președintele Klaus Iohannis, la începutul lunii aprilie, în contextul crizei epidemiologice la de Suceava.

Plenul Senatului a decis, în 5 mai, modificarea OUG care acordă un stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență. Potrivit noii variante, adoptată de senatori,  pe lângă categoriile deja incluse sub incidența acestei OUG, „stimulentul de risc se acordă tuturor medicilor de familie”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Concluzii după dezastrul Satan II: Putin nu controlează situația arsenalului nuclear. „Nicio rachetă grea nu...
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o...
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali!...
Viață de miner în comunism: lucra în Iad ca să aibă o viață ca-n Rai....
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
Un bărbat a găsit un schelet în timp ce se pregătea să-și renoveze pivnița. Ce...
Medvedev amenință „țările mici” din NATO cu lovituri nucleare tactice: „Acel stat nu va mai...
Pensionarii născuți în acești ani primesc pensii cu 400 de lei mai mici. Vezi calculul...
Cum arăta Gabriela Prisăcariu înainte să devină celebră. Nici că o recunoști! Soţia lui Dani...
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de...
Expresii nemuritoare. Originea și sensul unor vorbe
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la...
Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Microgravitația din spațiu afectează ritmul normal al inimii astronauților