CRIZĂ. Un mare furnizor de componente auto avertizează personalul că urmează reduceri de costuri

Publicat: 10 06. 2020, 20:05
Actualizat: 06 04. 2021, 21:31
CRIZĂ. Un mare furnizor de componente auto avertizează personalul că urmează reduceri de costuri / Sursă foto: Shutterstock

Furnizorul german de componente auto Continental trebuie să își reducă costurile cu sute de milioane de euro și probabil va trebui să concedieze lucrători, din cauza unei scăderi a cererii cauzate de pandemie, a declarat directorul general Elmar Degenhart în presa germană, citată de Reuters.

Directorul General al Continental spune că nu poate garanta niciun loc de muncă

„Acest lucru va fi foarte dureros, dar nu avem altă opțiune”, a declarat Elmar Degenhart personalului într-un videoclip intern. „Momentan nu putem garanta niciun loc de muncă. Probabilitatea că va trebui să vorbim despre concedieri este foarte, foarte mare „, a spus Degenhart.

Un purtător de cuvânt al Continental a refuzat să comenteze raportul. El a adăugat, între timp, că managementul a anunțat la conferința de presă anuală din martie că va avea în vedere reduceri suplimentare de costuri, având în vedere evoluțiile pieței.

Industria auto germană a suferit o încetinire accentuată pe măsură ce pandemia a ajuns în Europa, determinând vânzările de autovehicule în regiune să se prăbușească cu 78% în aprilie, în timp ce guvernele opreau economiile.

Degenhart le-a spus personalului că stimulentele fiscale nu vor ajuta industria auto, un important exportator și un angajator major în cea mai mare economie din Europa.

„Am renunțat la speranța că pachetele de stimulare sunt eficiente și suficient de bune pentru a oferi un impuls pe termen scurt piețelor auto. Nu putem aștepta niciun ajutor din partea politicienilor ”, a spus CEO-ul ompaniei.

Continental are aproximativ 20.000 de angajați în România

Continental deţine în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajaţi care lucrau în centrele de inginerie şi în unităţile de producţie.