Cu ce este recomandat să speli bateriile din baie și bucătărie. Soluția simplă, accesibilă și ECO

Publicat: 08 06. 2024, 14:28

De multe ori, bateriile de la chiuvetele din bucătărie și din baie, precum și cele de la cadă sau de la cabina de duș, se murdăresc rapid, ca urmare a calcarului din apă.

Există o varietate de produse anticalcar pe piață, dar este bine să știți că aveți în casă, aproape sigur, un produs banal care vă ajută să curățați ușor bateriile și cu rezultate foarte bune.

Acolo unde folosim apă de la robinet, este clar că ne vom confrunta cu depunerile de calcar. În funcție de zona țării în care locuim, depunerile pot să apară mai repede. Totul depinde de duritatea apei. Cu toate acestea, la nivel național, apa este dură, în medie, așa că inevitabil ne vom confrunta cu depuneri de calcar.

Este important ca atunci când curățăm bateriile să nu folosim produse agresive, pentru că acestea pot afecta materialul din care sunt făcute și le pot deteriora foarte ușor.

Cu ce spălăm bateriile

Pentru a curăța bateriile din bucătărie sau din baie, este important să știm că avem la dispoziție un produs care se găsește cu siguranță în toate gospodăriile, arată Fanatik.

Este vorba despre banalul oțet, care face minuni în astfel de cazuri. Aplicat corespunzător, oțetul face ca bateria chiuvetei din bucătărie sau din baie să arate ca noi. În plus, nici nu necesită prea mult efort.

Pentru a curăța bateriile chiuvetei cu ajutorul oțetului trebuie să înmoi o lavetă în oțet. Poate fi chiar și o haină mai veche, un tricou, însă este esențial să fie îmbibat suficient în oțet.

Laveta respectivă se pune pe chiuvetă și pe baterie în zonele unde este vizibil calcarul. Este necesar ca laveta să stea acolo maxim o oră, timp în care acționează împotriva calcarului.

După ce s-a scurs timpul, cu un burete de vase poți trece la îndepărtarea calcarului. Având în vedere că oțetul a acționat atât de mult timp asupra sa, nu este de mirare că acesta nu mai este tare, ci se îndepărtează cu ușurință.

Sursa foto: Envato Elements