Primarul unei comune din România a luat decizia de a cumpăra sute de brelocuri personalizate pentru a evita să încurce cheile instituțiilor. S-a întâmplat în localitatea Brazi, județul Prahova, unde edilul Leonaş Radu s-a gândit să cumpere de 20.000 de lei brelocuri personalizate înainte de alegeri.
Edilul orașului Brazi, care a fost contactat de Antena 3 CNN pentru a oferi un punct de vedere, a motivat că are multe instituții în subordine și că încurcă cheile.
„Păi, datorită faptului că am o grămadă de instituții, începând cu școlile, care și la mine la primărie, deci Primăria Brazi, am probabil că vreo 100 de uși și am zis în felul următor, ca să nu se mai amestece, că tot le puneam cu fel de etichete și avem şi un panou să fie ceva cu emblema comunei Brazi și să le folosim.
Am patru săli de sport, am o grămadă de chei care sunt necesare. Fiecare cameră are o cheie. Nu știu dacă ați văzut școlile din comuna Brazi… am patru școli, patru grădinițe, patru săli de sport, Primăria… că nici nu știu dacă-mi ajung toate (n.r brelocurile). Dacă nu mă înșel, am luat 1.000 de brelocuri” a spus primarul comunei Brazi.
Întrebat dacă localitatea pe care o administrează are tot ce este necesar pentru cetăţeni, de exemplu canalizare, gaze şi mai lipseau doar brelocurile, edilul a spus:
„Nu că-mi lipseau brelocurile. Am zis ca să fie ceva emblematic pentru fiecare instituție, cu stema comunei Brazi. Nu că lipseau. Deci, așa am gândit-o. Am 52 de kilometri de rețea pe gaze, 52 de kilometri de rețea stradală. Cantină socială nu, nu avem.
Am gândit-o eu ca să nu fie alt tip de hârtiuță sau alt sistem și am comandat niște brelocuri ca să nu încurce cheile”, a explicat edilul.
Adrian Negrescu, analist economic, comentat, la întrebările jurnaliștilor, că „asta e marea problemă în România, mai ales cu comunitățile astea bogate, pentru că ați văzut, primarul se laudă că la ei au de toate. Trăiesc foarte bine, nu le trebuie nimic. Ei, când ai foarte mulți bani și n-ai capacitatea de a judeca într-adevăr în necesitatea cheltuirii banului public ajungi la astfel de aberație. Aduceți-vă aminte că suntem în România, unde s-au inventat piramidele de borduri, unde s-au inventat palmierii puși pe mijlocul pasajelor. Adică trăim într-o ţară cu mulţi oameni cu idei năstrușnice care, din păcate, în absența unei legislații foarte bine pusă la punct, își fac de cap și își fac de cap de ani de zile”.