Cum a reușit o ieșeancă să încaseze 1.600 de lire, în două zile, în Anglia. A dat lovitura cu această afacere
O ieșeancă a reușit să dea lovitura în Anglia cu o afacere în domeniul gastronomic! Pentru că preparatele sale au fost îndrăgite, popularitatea i-a crescut și, implicit, comenzile! De pildă, în doar două zile a reușit să încaseze 1.600 de lire sterline. Totul a început în urmă cu 4 ani, când românca a ales să se mute, alături de familie, în Regatul Unit.
În urmă cu patru ani, ieșeanca Oana, soțul și cei patru copii ai săi s-au mutat peste hotare. Mutarea a venit cu schimbări pentru întreaga familie – în acea perioadă, avea un bebeluș nou-născut și își dorea să găsească o modalitate prin care să contribuie la situația financiară a familiei. Și-a găsit un hobby care, ulterior, i-a adus popularitate în Anglia!
Românca originară din Iași a început să gătească diverse preparate tradiționale, printre care și sarmale. A utilizat rețeta învățată de la bunica ei, iar cei care i-au gustat din preparate s-au îndrăgostit pe loc. Hobby-ul s-a transformat rapid într-o afacere, iar ieșeanca a câștigat o paletă largă de consumatori. Preparatele au fost îndrăgite atât de englezi, cât și de români. De altfel, hobby-ul transformat în afacere a adus rezultate și pe partea financiară.
O ieșeancă a dat lovitura cu afacerea sa, în Anglia: la început, a vândut sarmale cu 1 liră/bucată
Ieșeanca a povestit că totul a început în anul 2020, când primea o indemnizație mai mică în Anglia pentru bebelușul nou-născut (avea vârsta de 3 luni, atunci). Pentru că în Regatul Unit nu găseau localuri în care să consume preparate tradiționale românești, a luat decizia de a se apuca de gătit. De pildă, botezul mezinei sale a fost organizat, în totalitate, de familie. Ieșeanca a petrecut ore întregi în bucătărie pentru a găti preparate speciale care, ulterior, s-au pliat pe gusturile tuturor celor prezenți.
A preparat friptură și sarmale, mâncarea fiind apreciată de englezii și românii ajunși la botez. Apoi, la câteva luni distanță, a postat câteva imagini în grupurile de români din Anglia, precizând că gătește sarmale și le vinde cu 1 liră sterlină / bucată. La două zile distanță, a reușit să dea lovitura: încasare de 1.600 de lire sterline din vânzarea de sarmale.
Sarmalele preparate de ieșeancă au câștigat popularitate și chiar au atras clienți fideli. Are propria sa afacere și își dorește să devină private chef! Materia primă este procurată din magazinele românești deschise în Anglia, dar și din România, de la rude, dacă nu găsește anumite produse. De altfel, pregătește și dulciuri tradiționale.
„Un om s-a îndrăgostit, la un moment dat, de sarmalele mele și venea regulat, la câteva săptămâni, să-mi cumpere mâncarea. Cerea mereu câte 500 – 600 de sarmale. De multe ori, se aduna cu prietenii și îmi cerea să le gătesc salată boeuf, ciorbă, friptură și chiftele. Și cumpărau în cantități mari. (…) Am ajuns să gătesc mâncare săptămânal pentru medicii esteticieni din Anglia. M-au angajat în cadrul firmei pentru a le furniza mâncare. Sunt înnebuniți, mai ales după sarmale și ciorbă de perișoare. Eu prepar doar mâncare din inima Moldovei, așa cum am învățat de la bunica mea și de la mătușile mele”, a mărturisit ieșeanca pentru BZI.
Sursă foto: colaj ENVATO