Cartofii noi au apărut deja în piețele și chiar și în magazinele din România, iar românii au început deja să îi cumpere.
Avantajul cartofilor obișnuiți este acela că cei noi se gătesc mai repede și au un gust mult mai plăcut, dând un gust aparte mâncărurilor.
Ei pot fi preparați în mai multe feluri: fierți, prăjiți, la cuptor. Mai mult, merg și în salate. Dar au și un inconvenient: se curăță greu.
Deși merg gătiți și cu coajă, dacă sunt spălați bine, unele persoane preferă să îi curețe. Însă acest lucru nu se face deloc ușor, spre deosebire de cartofii obișnuiți.
Sunt persoane care folosesc buretele de vase. Pe de altă parte, alte gospodine au găsit o altă metodă prin care să cureți rapid și ușor cartofii noi.
Pentru a-i curăța ușor, trebuie, în primul rând să spălăm foarte bine cartofii noi, pentru a ne asigura că nu au pământ pe ei. Apoi, punem sare pe suprafața lor și îi frecăm ușor cu degetele.
Veți observa că veți elimina rapid și fără prea mult efort coaja acestora notează Fanatik.
Ulterior nu trebuie decât să spălați cartofii astfel încât să eliminați resturile de sare. Inclusiv marii bucătari folosesc acest truc, având în vedere că este simplu, dar și eficient.
Avantajul acestei metode este că veți păstra tot cartoful. Aceasta pentru că, în cazul în care i-ați curăța în mod clasic, cu un cuțit, ați pierde o mare parte din cantitatea acestora.
Sursa foto: Shutterstock