Prima pagină » Diverse » Cum DEPOZITEZI cartofii pentru a-i opri să germineze păstrându-i lângă un ingredient comun din bucătărie

Cum DEPOZITEZI cartofii pentru a-i opri să germineze păstrându-i lângă un ingredient comun din bucătărie

Cum DEPOZITEZI cartofii pentru a-i opri să germineze păstrându-i lângă un ingredient comun din bucătărie

Un expert în stil de viață a dezvăluit o metodă aproape fără efort pentru a preveni germinarea prematură a cartofilor într-un videoclip TikTok. Guru-ul în domeniul gătitului și al gospodăriei @lifetips669 a împărtășit sfaturi practice pentru a prelungi durata de viață a produselor, inclusiv cum să păstrezi cartofii proaspeți mai mult timp.

Creatorul de conținut a dezvăluit o asociere interesantă: păstrarea cartofilor împreună cu merele poate ajuta la întârzierea germinării.

„Vânzătorii de legume nu îți vor spune niciodată aceste sfaturi pentru păstrarea alimentelor,” a dezvăluit consilierul de lifestyle.

„Cartofii cumpărați en-gros se strică. Cartofii și merele sunt buni prieteni. Păstrarea lor împreună împiedică germinarea”, adaugă el.

Conform Tasting Table, merele emit gaz etilenic, care poate inhiba germinarea cartofilor.

Pentru o depozitare optimă, păstrați cartofii într-un loc „rece, uscat și întunecat”, dar evitați să-i depozitați în frigider, deoarece frigul poate transforma amidonul din cartofi în zaharuri, care pot deveni cancerigene atunci când sunt gătite.

Este important de menționat, totuși, că deși gazul etilenic este benefic pentru cartofi, acesta poate accelera coacerea altor produse, cum ar fi cepele, pepenii, broccoli și piersicile, provocându-le să se strice mai repede.

Debra Hutt, o expertă de la compania de producție Wren Kitchens, a adus și ea contribuții la știința din spatele păstrării cartofilor mai mult timp, dezvăluind cea mai bună metodă de a menține cartofii proaspeți.

Ea a spus: „Cheia pentru a păstra cartofii proaspeți și a ne asigura că durează este să-i depozităm într-un loc răcoros, uscat și întunecos.”Orice expunere la căldură, lumina directă a soarelui sau umiditate îi va face să germineze și, în cele din urmă, să se strice”.

„Cartofii pot deveni chiar verzi din cauza expunerii la lumină, deoarece fotosinteza poate stimula producția de clorofilă și chiar de solanină, un toxin care poate fi dăunătoare dacă este ingerată în cantități mari”, adaugă ea.

În timp ce unii dintre noi păstrează cartofii în frigider, Hutt a recomandat de asemenea să nu facem acest lucru.