Cum faci aripioare picante ca la KFC. SECRETUL care le face crocante și extrem de delicioase
Un bucătar a dezvăluit secretul unei rețete de aripioare crocante și picante exact ca la KFC. Aceasta este foarte simplu de făcut și gata în doar 40 de minute. Aveți nevoie de câteva ingrediente.
Astfel, pentru a prepara acasă aripioarele crocante ca la FFC, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru aripioare:
1 kg aripioare de pui fără (fără cotor, ultima parte a aripei)
1 linguriță cu vârf de sare
1/2 linguriță piper proasptă râșnit, nu măcinat
1 linguriță cu vârf de boia dulce
1 linguriță de pudră de usturoi
Fulgi de chilli, în funcție de cât de picant vă place
Ingrediente pentru prăjit:
200 g făină albă
40 g amidon alimentar de porumb
2 ouă
circa 500 ml ulei vegetal de calitate pentru prăjit.
Rețetă de aripioare ca la KFC
Într-un castron amestecăm făina cu amidonul. Apoi, batem ouăle într-un alt castron. Tăiem în două aripioarele și le ștergem bine. Punem aripioarele într-un castron, alături de toate condimentele. Le amestecăm bine, astfel încât se se condimenteze uniform. Acoperim vasul cu o folie de prospețime și le dăm la rece pentru minim 3 ore.
Cu o oră înainte de prăjire, le scoatem afară din frigider după care le trecem prin făina amestecată cu amidonul. Punem toate aripioarele în ouăle bătute și le amestecăm. Luăm câte 3-4 bucăți și le trecem din nou prin amestecul de făină. Strângem în palmă fiecare bucată, astfel încât să se lipească bine făina.
Încingem o tigaie cu ulei și punem aripioarele, doar în momentul în care este suficient de încins, ideal ar fi la 180 de grade. Aripioarele trebuie să fie acoperite de ulei. Prăjim aripioarele la foc mediu 7-9 minute, întorcându-le cu grijă de 2-3 ori.
Le scoatem pe un grătar la scurs sau pe o tavă tapetată cu șervet de bucătărie. Le servim calde, cu sos de usturoi sau cu maioneză. Faimosul sos de usturoi de la KFC se găsește aproape în toate supermarketurile din țară.
Aripioarele picante ca la KFC au 320 de calorii pe 100 de grame. Medicii vă recomandă să nu faceți excese și să folosiți cât mai puțin ulei.