Prima pagină » Diverse » Cum parchezi corect. Expertul Titi Aur explică situațiile în care trebuie să parchezi cu fața

Cum parchezi corect. Expertul Titi Aur explică situațiile în care trebuie să parchezi cu fața

Cum parchezi corect. Expertul Titi Aur explică situațiile în care trebuie să parchezi cu fața

Pare să fie o sarcină ușoară să-ți parchezi mașina, dar felul în care o faci poate crește riscul unui accident sau poate provoca disconfort în diferite situații. Mulți șoferi din România nu au o cultură a parcării mașinilor corecte și preferă să le lase inadecvat, fără a conștientiza că pun în pericol atât viața lor, cât și a altor participanți la trafic.

Există doar două moduri în care o mașină poate fi parcată cu fața, spune Titi Aur, un expert în conducere defensivă.

În primul rând, spune el, trebuie să parchezi în spatele atunci când ieși din parcare, astfel încât să poți vedea și să nu ieși cu spatele. Când trebuie să parchezi cu fața, există doar două excepții. Prima este atunci când parcarea este la 45 de grade și nu ai cum să ieși, dar îți oferă și vizibilitate mai bună. A doua este atunci când mergi la supermarket. Deoarece vii cu căruciorul cu diferite bunuri și e incomod să le pui în portbagaj dacă mașina este în spatele tău, trebuie să parchezi cu fața în parcarea supermarketului. Poți parca cu spatele dacă iei doar un produs, dar dacă știi că vii cu căruciorul, trebuie să parchezi cu fața.

Chiar și atunci când ieși din parcarea supermarketului, trebuie să fii mult mai atent. Deși nu pare, în parcarea supermarketului se întâmplă o mulțime de lucruri neplăcute, cum ar fi tamponări, atingeri, zgârieturi și altele. Trebuie să fii atent în această locație, deoarece fiecare este concentrat pe propriile interese. În ciuda faptului că nu pare a fi un loc periculos în sensul de accidente grave, există riscul de a ajunge acasă cu o mașină rănită.

„În schimb, avem o mulțime de mașini parcate într-un mod dezordonat, ceea ce alții nu au. Este extrem de nesimțit să parcați în locurile inadecvate sau strâmbe. În plus, există indivizi nesimțiți care parchează pe locurile pentru invalizi, care sunt aproape de intrare. În opinia mea, acțiunile lor ar trebui sancționate în mod substanțial. Aceste persoane nu-și doresc locul, dar au nevoie de el este sloganul unei rețele de magazine”, explică Titi Aur, un expert în conducere defensivă, pentru DC News.

Titi Aur a atras, de asemenea, atenția asupra opririlor la semafor, unde mulți șoferi stau pe loc și riscă să fie loviți din spate de alte mașini care nu respectă distanța legală. Deși vinovații legali sunt cei din spate, vinovații morali sunt cei din față, cei care nu au fost atenți și nu au lăsat suficient spațiu pentru a evita tamponarea.