Cum poți face un PIURE de cartofi pufos și moale. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din rețetă
Piureul de cartofi este un preparat extrem de gustos, dar există un secret pe care nu mulți bucătari îl dezvăluie și care face acest preparat să fie moale și pufos.
În perioada postului, piureul de cartofi este mâncarea preferată a multor români.
Ca să ai un preparat pufos, cu o textură cât mai moale trebuie să adaugi un ingredient special. Va da savoare piureului, iar în zilele de post îl va face vedeta mesei.
Ce să pui în piure pentru a fi moale și pufos
Dintre multele feluri de mâncare, piureul de cartofi este cel mai popular, am putea spune, în special pentru copii. Ușor de preparat și sățios, nu este de mirare că reprezintă alegerea la care se opresc multe gospodine, mai ales în zilele de post.
Există numeroase secrete care dau gust și o textură cu totul specială piureului. De exemplu, unii bucătari pun unt pentru a-l face male. Dar, se pare că ingredientul care face diferența este, totuși, altul.
Astfel, pentru ca piureul să fie cât mai moale și cu un gust absolut special, trebuie să adaugi ceapă, scrie fanatik.ro. Poate că nu mulți își mai amintesc, dar înainte de 1989 acesta era „secretul” de care gospodine se foloseau la prepararea unui piure moale și pufos.
Pentru cei care vor un piure special și în post, ceapa este ingredientul care salvează ziua, în lipsa laptelui și a untului.
Cum faci un piure de cartofi cu ceapă
Spre deosebire de alte preparate, piureul de cartofi este chiar ușor de făcut și la îndemâna oricui. Pasul unu îl reprezintă curățatul cartofilor și tăierea lor în cubulețe. Apoi, se pune la fiert, iar cât timp stă oala pe foc te poți ocupa de ceapă.
Rețeta spune că ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei până când devine aurie.
Cartofii se pisează foarte bine, după ce au fiert și s-a scurs din apă. Peste ei se va pune ceapa, după care se amestecă totul astfel încât aromele să se întrepătrundă.
Orice piure de cartofi făcut de post poate fi asezonat după gust cu diverse ierburi aromatice, pentru un plus de savoare.
CITEȘTE ȘI:
Ingredientul SECRET care face chiftelele să fie pufoase. Rețeta cu care nu dai greș
Rețetă de POST: chiftele mănăstirești, gata în doar 20 de minute