Prima pagină » Diverse » Cum poți să scapi de transpirație pe timpul verii. Alimentele care te HIDRATEAZĂ în zilele caniculare

Cum poți să scapi de transpirație pe timpul verii. Alimentele care te HIDRATEAZĂ în zilele caniculare

Cum poți să scapi de transpirație pe timpul verii. Alimentele care te HIDRATEAZĂ în zilele caniculare
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

În aceste zile, România se confruntă cu un cod portocaliu și roșu de caniculă. Hidratarea este vitală. Apa nu este singurul lucru care te menține hidratat, dar există și anumite alimente care te ajută să nu transpiri.

În zilele toride, experții recomandă să beți cel puțin două litri de lichide pe zi. De asemenea, este esențial să folosim cremă cu protecție solară și să evitam expunerea directă la soare la orele de vârf.
Este bine cunoscut faptul că în zilele cu temperaturi ridicate, termometrele hidratează și apa. Fructele și legumele bogate în apă sunt la fel de eficiente. Aceasta luptă împotriva transpirației și hidratează.

În zilele caniculare, puteți mânca orice, de la varză roșie, ardei, broccoli, conopida sau vinete. De asemenea, spanacul este bun pentru că are multe fibre și săruri minerale, ceea ce reduce absorbția de zahăr. O felie de pepene galben gustos și sănătos este cea mai bună mâncare pe timp de vară. Așa cum era de așteptat, pepenele galben este bogat în apă și are un conținut ridicat de minerale. Pe timpul verii, persoanele care îl consumă în mod regulat nu vor avea probleme cu transpirația. Pepenele roșu și strugurii ajută și la combaterea transpirației.

Pentru a evita transpirația excesivă în zilele toride, salvia este o opțiune ideală. Indiferent dacă este luată în tinctură sau în ceai, aceasta funcționează foarte bine. Salvia reduce transpirația și ajută sistemul nervos să funcționeze bine.
Alimentele care combat transpirația excesivă pe timpul verii includ nuci, pește și pâine. Deoarece sunt suficient de bogate în vitamina B încât să își facă efectul doar în cantități mici, ar trebui să le luați cu moderație. Pe timpul verii, specialiștii recomandă includerea alimentelor bogate în calciu în meniu. În acest caz, numim orice aliment, cum ar fi laptele, iaurtul, migdalele, brânza sau fasolea. Iaurtul și laptele reduc și transpirația, deoarece reglează temperatura corpului.