Cum prepari cea mai bună zacuscă. Ingredientul care oferă rețetei un gust unic

Publicat: 28 08. 2024, 11:15
Actualizat: 28 08. 2024, 11:18
Cum prepari cea mai bună zacuscă / sursă foto: Shutterstock

Ți-ai pus în plan să prepari cea mai bună zacuscă de vinete, toamna aceasta? Un ingredient îi poate oferi un gust perfect și nu trebuie să îți lipsească din cămară. Iată una dintre rețetele utilizate de gospodine pentru acest preparat.

În această perioadă, gospodinele se pregătesc să prepare mâncărurile specifice toamnei. Pentru că au făcut loc, deja, în cămară, se pregătesc să meargă la piață și să achiziționeze ingredientele care vor fi utilizate la prepararea mâncărurilor. Printre acestea preparate tradiționale se află și zacusca. Depozitată în condiții corespunzătoare, preparatul poate rezista luni întregi. Însă, cum prepari cea mai bună zacuscă? Există un ingredient care poate oferi un gust cu totul unic.

Vezi și Cea mai rapidă metodă de curățare a vinetelor coapte. Ai nevoie doar de 3 obiecte

Rețetă zacuscă. Ingredientul care poate oferi un gust perfect preparatului tău

Pentru ca zacusca să aibă un gust perfect, unele dintre gospodine utilizează un ingredient natural. Atât în zacusca de vinete, cât și în cea de ardei capia, acest ingredient va oferi o aromă deosebită și puternică. Un gust „ca la mama acasă” poate fi obținut adăugând foi de dafin în compoziție.

Pentru a prepara o zacuscă de vinete perfectă, ar fi ideal să respecți cantitatea de ingrediente, dar și modul de preparare. Vei avea nevoie de 6 kilograme de vinete și 4 kilograme de ardei roșu. În compoziție se mai adaugă 500 ml de ulei de floarea-soarelui, 1 kilogram de bulion de roșii și 2 kilograme de ceapă galbenă. Pentru ca preparatul tradițional să iasă delicios, gospodinele adaugă condimente (sare, piper, foi de dafin, crenguțe de cimbru). De altfel, se adaugă zahăr, după gust, însă acest pas este opțional (are rolul de a diminua aciditatea).

Vezi și De ce este bine să depozitezi borcanele cu murături răsturnate

Legumele se pot coace tradițional, pe grătar, sau în cuptor. Apoi, se vor curăța și se lasă la scurs. Între timp, ceapa trebui călită în ceaun sau cratiță, la foc mic, apoi se adaugă restul legumelor tocate mărunt. Se adaugă bulionul de roșii, mirodeniile și se lasă la fiert compoziția. Apoi, preparatul trebuie depozitat corespunzător, în borcane sterilizate.

Vezi și Toamna vine cu scumpiri record. Prețul LEGUMELOR va exploda din cauza secetei din această vară

Sursă foto: Shutterstock