Cum puteți prepara cea mai fină ÎNGHEȚATĂ de lămâie. Rețeta este simplă și vă ajută să vă răcoriți în timpul verii
România urmează să se confrunte în următoarea săptămână cu temperaturi caniculare, iar oamenii caută tot mai mult soluții pentru a se răcori.
Înghețata reprezintă o soluție pentru momentele în care dorim să ne răcorim, dar nu întotdeauna este indicat să o cumpărăm din magazine.
Și atunci, soluția este să căutăm să facem acasă o variantă mult mai sănătoasă a înghețatei.
În acest sens, vă venim în întâmpinare cu o rețetă pe atât de simplă, pe atât de delicioasă.
Rețeta pentru înghețată de lămâie
Rețeta este extrem de simplă și o puteți face rapid acasă. Iată ingredientele de care aveți nevoie:
- 160 ml zeamă de lămâie
- 200 ml smântână pentru frișcă (ținută în prealabil la rece)
- 400 g iaurt grecesc gras
- Esență de vanilie (opțional)
- 250 g zahăr
- Coajă rasă de la lămâie
Pune într-o oală zeama de lămâie, zahărul și coaja rasă. Amestecă și fierbe siropul preț de circa 20 de minute.
Următorul pas constă în mixarea smântânii. După ce ai terminat cu pasul menționat anterior, adaugă iaurtul grecesc și siropul de lămâie. Este important să amesteci ușor ingredientele pentru ca acestea să se încorporeze perfect.
În final, transferă compoziția rezultată într-o caserolă și las-o la congelator 4-5 ore.
Sursa foto: Envato Elements