Dacă și tu îți dorești o shaorma cu de toate, însă ții post ori nu îți place carnea, trebuie să știi că acest preparat poate fi preparat și din ingrediente de post.
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara shaorma de post:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine moale și aurie, cam 5-7 minute. Adaugă usturoiul și călește-l împreună cu ceapa timp de încă 1-2 minute, până când devine aromat. Adaugă ciupercile feliate în tigaie și prăjește-le până când devin aurii și încep să se înmoaie, cam 8-10 minute.
Adaugă ardeii tăiați julien și lasă-i să se călească alături de ciuperci pentru încă 3-4 minute, până când devin moi. Condimentează amestecul de ciuperci și legume cu boia de ardei, cimbru, sare și piper, după gust. Amestecă bine pentru a îmbina aromele.
Adaugă cubulețele de roșii și varza tăiată fideluță în tigaie și lasă-le să se călească alături de celelalte ingrediente timp de 3-4 minute, până când se încălzesc și se amestecă bine.
Încălzește lipiile pentru shaorma în cuptor sau pe grătar. Asamblează shaorma: așează un strat de salată verde pe fiecare lipie încălzită, apoi adaugă amestecul de ciuperci și legume prăjite. Poți adăuga și sosurile preferate pentru shaorma, cum ar fi maioneza vegană, ketchup sau sos de usturoi. Rulează lipia strânsă și fixează-o cu o folie de hârtie sau folie de aluminiu pentru a o menține împachetată.
Servește shaorma de post caldă, alături de o salată proaspătă sau cartofi prăjiți.
Sursa foto: Pexels.com