Drobul de pui este o variantă mult mai ușoară decât cea a clasicului drob de miel, care poate fi servit și de cei cu probleme de sănătate sau de copiii mai mari.
Așadar, dacă și tu îți dorești ca pe masa de Paște să pui și drob de pui, poți încerca rețeta de mai jos. Drobul de pui va ieși moale și aromat, fără să se sfărâme.
Pentru a prepara un drob de pui consistent și delicios, care să nu se sfărâme, urmează acești pași:
Ingrediente:
500g piept de pui
200g ficatei de pui
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 ou
2 linguri pesmet
1 legătură de verdeață (pătrunjel, mărar), tocată fin
Sare și piper după gust
Unt sau ulei pentru uns tava.
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt sau ulei. Pune pieptul de pui și ficateii de pui într-un robot de bucătărie și mărunțește-le până obții o pastă fină.
Într-un bol mare, amestecă pasta de pui cu ceapa tocată, usturoiul, oul bătut, pesmetul și verdeața tocată. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine compoziția. Transferă compoziția în tava pregătită și nivelează-o uniform în tavă.
Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o în cuptorul preîncălzit. Coace drobul timp de aproximativ 45-50 de minute. După ce drobul este copt, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă-l în cuptor pentru încă 10-15 minute, până când se rumenește frumos la suprafață.
Odată ce drobul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de câteva minute înainte de a-l tăia în felii. Servește drobul de pui cald, alături de diverse garnituri sau salate, după preferințe.
Urmează acești pași și vei obține un drob de pui delicios, consistent și care nu se va sfărâma. Poftă bună!