O salată de ardei copți este un deliciu simplu și plin de arome, iar în sezonul cald este perfectă, mai ales că poți găsi ingrediente de calitate la prețuri bune.
Iată o rețetă clasică pentru a prepara o salată de ardei copți delicioasă:
Ingrediente:
6-8 ardei capia sau ardei gras (pot fi roșii, galbeni sau verzi, după preferință)
3-4 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
2-3 linguri oțet (preferabil de vin sau de mere)
Sare și piper după gust
Verdeață proaspătă (pătrunjel sau busuioc), opțional
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C sau pregătește un grătar. Spală ardeii și șterge-i bine. Așează ardeii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau direct pe grătar. Coace ardeii timp de 25-30 de minute, întorcându-i pe toate părțile, până când coaja este arsă și se desprinde ușor. Scoate ardeii copți într-un bol și acoperă-i cu o folie de plastic sau un capac pentru a se aburi. Lasă-i să stea timp de 10-15 minute. Acest pas va face curățarea mai ușoară. După ce s-au răcit suficient, curăță coaja arsă de pe ardei, îndepărtează cotorul și semințele. Taie ardeii în fâșii.
Curăță și pisează cățeii de usturoi. Într-un bol mare, amestecă fâșiile de ardei copți cu usturoiul pisat. Adaugă uleiul de măsline și oțetul, amestecând bine pentru a combina toate ingredientele. Asezonează cu sare și piper după gust.
Juratul de la Chefi la cuțite le-a prezentat fanilor săi secretul pentru cea mai gustoasă salată de ardei copți. Pe lângă cele oțet, ulei și sare, chef Orlando Zaharia a mai adăugat și sarmuzac, un sos maioneză de usturoi.
Orlando Zaharia a publicat în mediul online un videoclip prin care prietenii virtuali au putut „simți” mirosul preparatului său.
Juratul de la Chefi la cuțite le-a prezentat fanilor săi secretul pentru cea mai gustoasă salată de ardei copți. Pe lângă cele oțet, ulei și sare, chef Orlando Zaharia a mai adăugat și sarmuzac, un sos maioneză de usturoi.
View this post on Instagram
Sursa foto: Instagram Orlando Zaharia