Prima pagină » Diverse » Cum să prepari o salată delicioasă de roșii după rețeta lui Radu Anton Roman

Cum să prepari o salată delicioasă de roșii după rețeta lui Radu Anton Roman

Cum să prepari o salată delicioasă de roșii după rețeta lui Radu Anton Roman

Salata de roșii este savuroasă, mai ales dacă o combini cu ingrediente delicioase, care aduc un plus de gust. Pentru ca salata să fie delicioasă, este nevoie de puțină răbdare, dar se prepară ușor dacă ții cont de rețetă și de pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Mai mult, salata de roșii poate fi un fel principal delicios, în zilele de post sau când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie ori poate fi o garnitură delicioasă pentru alte feluri de mâncare.

Radu Anton Roman avea rețeta perfectă de salată de roșii, cu un gust bogat și aromat, perfect pentru zilele de primăvară.

Rețeta lui Radu Anton Roman pentru salată de roșii

Ingrediente:

– Roșii bine coapte
– Mărar sau cimbru proaspăt
– Sare și piper, după gust
– Două linguri de ulei pentru un plus de savoare

Mod de preparare: 

Începe prin a tăia roșiile în jumătate și apoi în felii subțiri. Toacă fin verdeața aleasă și adaug-o peste roșiile tăiate. Presară sare și piper peste roșii și verdeață.

Adaugă două linguri de ulei și amestecă bine până când toate ingredientele se leagă într-un ansamblu delicios. Dacă vrei să îi dai un plus de gust salatei tale, poți încerca să adaugi unul dintre cele două sosuri specifice regiunilor Olteniei sau Ardealului.

Sosul Olteniei

– Două linguri de ulei
– Sare și piper, după gust
– Verdeață tocată fin
– Cinci căței de usturoi pisat, sau mai puțin, în funcție de preferințe.

Amestecă toate ingredientele până obții un sos cremos și aromat.

Sosul Ardealului

– Două linguri de ulei
– O lingură de oțet
– Sare și piper, după gust
– O ceapă roșie, tocată mărunt
– Verdeață tocată fin

Amestecă toate ingredientele până obții un sos omogen și delicios. Pe lângă aceste sosuri, poți adăuga și alte ingrediente precum telemea sau cașcaval ras, boia, ardei iute, ardei grași, castraveți sau gogoșari, în funcție de preferințele tale culinare.

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele