Cum se folosește un aparat dejantat anvelope?

Publicat: 27/10/2021, 12:08

Pentru utilizarea în siguranță a dispozitivului, trebuie mai întâi să vă dezumflati anvelopele. Acest lucru se poate face prin îndepărtarea capacului supapei și a bucsei roții.

Acest pas implică ridicarea talonului la mai mult de zece milimetri de la janta. În acest caz, este suficient să aliniați călcâiul cu lopata și să zdrobiți pedala de relief. Manevra se poate face pe trei puncte diferite ale anvelopei.

Prin apăsarea pedalei gheară de prindere, puteți controla distanța ghearelor pentru a poziționa roată orizontal. Odată ce anvelopa este în poziție, pur și simplu apăsați din nou pedala pentru a seta și a calibra janta. Astfel, capul de îndepărtare poate fi amplasat la același nivel cu janta, astfel încât să poată trece talonul deasupra. Apoi puteți apasă pedala de rotație a platformei pentru a elibera primul călcâi. Aceeași tehnică poate fi utilizată pentru a îndepărta al doilea călcâi.

După separarea anvelopei de janta, puteți înclină coloana capului de demontare prin apăsarea pedalei corespunzătoare. Acest lucru vă  permite să eliberați șiragul și să treceți la pasul următor.

Prima manevră este de a înlocui supapa. Apoi, janta și anvelopa trebuie lubrifiate înainte de a poziționa din nou capul de demontare la același nivel ca și pentru demontare. Prin rotirea platanului, dispozitivul acționează cordonul inferior, apoi cordonul superior de pe janta. În cele din urmă, puteți înclina coloana înapoi și vă  puteți pregăti să umflați anvelopa.

Alegerea unui aparat de dejantat anvelope depinde mai ales de tipul de utilizare al mașinii, de dimensiunea anvelopei tratate și de performanța dispozitivului.

Mai presus de toate, definirea tipului de utilizare a mașinii vă  permite să specificați mai bine alegerea schimbătorului de anvelope. Dacă este o utilizare ocazională, modelele semi-automate sunt cele mai potrivite de masina dejantat roti. De fapt, acestea sunt mai presus de toate fiabile, robuste și de cele mai multe ori cele mai puțin costisitoare schimbătoare de anvelope în comparație cu modelele automate. În cazul utilizării intensive, se recomandă modele automate.

Fiecare model de schimbător de anvelope are anvelope de dimensiuni adecvate. Dar majoritatea mașinilor existente pentru anvelope sunt proiectate pentru a procesa anvelope ușoare pentru vehicule și autoutilitare. Acestea sunt în principal anvelope cu dimensiuni cuprinse între 12 și 25 inch. Pentru anvelopele mai mari de 25 de inch, modelele corespunzătoare de schimbătoare de anvelope se găsesc cel mai adesea în sectorul industrial.

Performanța unui aparat dejantat anvelope depinde, în general, de tehnologia utilizată, care poate fi electrică, hidraulică, pneumatică sau hibridă. Dar dacă sunteți în căutarea unei mașini de precizie, schimbatoarele electrice de anvelope sunt cele mai fiabile. Pentru uz industrial, modelele hidraulice sunt mai potrivite.  Cuvântul Reifenmontiermaschine vine din limba germană și înseamnă aparat dejantat anvelope și poate fi folosit că resursă pentru a spori căutările online!

Un schimbător de anvelope este o mașină de dezmembrare a anvelopelor care este cu siguranță o investiție inițială, dar veți amortiza rapid costurile, mai ales dacă aveți două vehicule. Un schimbător de anvelope manual este chiar mai puțin costisitor și mai puțin voluminos decât un decapant automat pentru anvelope pe care îl puteți vedea la profesioniști. De asmenea, pe langa un astfel de dispozitiv un elevator auto cu 2 coloane reprezinta o alta achizitie importanta!

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Unde au dispărut grădinițele de stat din România?