Cum se folosește un aparat dejantat anvelope?

Publicat: 27/10/2021, 12:08

Pentru utilizarea în siguranță a dispozitivului, trebuie mai întâi să vă dezumflati anvelopele. Acest lucru se poate face prin îndepărtarea capacului supapei și a bucsei roții.

Acest pas implică ridicarea talonului la mai mult de zece milimetri de la janta. În acest caz, este suficient să aliniați călcâiul cu lopata și să zdrobiți pedala de relief. Manevra se poate face pe trei puncte diferite ale anvelopei.

Prin apăsarea pedalei gheară de prindere, puteți controla distanța ghearelor pentru a poziționa roată orizontal. Odată ce anvelopa este în poziție, pur și simplu apăsați din nou pedala pentru a seta și a calibra janta. Astfel, capul de îndepărtare poate fi amplasat la același nivel cu janta, astfel încât să poată trece talonul deasupra. Apoi puteți apasă pedala de rotație a platformei pentru a elibera primul călcâi. Aceeași tehnică poate fi utilizată pentru a îndepărta al doilea călcâi.

După separarea anvelopei de janta, puteți înclină coloana capului de demontare prin apăsarea pedalei corespunzătoare. Acest lucru vă  permite să eliberați șiragul și să treceți la pasul următor.

Prima manevră este de a înlocui supapa. Apoi, janta și anvelopa trebuie lubrifiate înainte de a poziționa din nou capul de demontare la același nivel ca și pentru demontare. Prin rotirea platanului, dispozitivul acționează cordonul inferior, apoi cordonul superior de pe janta. În cele din urmă, puteți înclina coloana înapoi și vă  puteți pregăti să umflați anvelopa.

Alegerea unui aparat de dejantat anvelope depinde mai ales de tipul de utilizare al mașinii, de dimensiunea anvelopei tratate și de performanța dispozitivului.

Mai presus de toate, definirea tipului de utilizare a mașinii vă  permite să specificați mai bine alegerea schimbătorului de anvelope. Dacă este o utilizare ocazională, modelele semi-automate sunt cele mai potrivite de masina dejantat roti. De fapt, acestea sunt mai presus de toate fiabile, robuste și de cele mai multe ori cele mai puțin costisitoare schimbătoare de anvelope în comparație cu modelele automate. În cazul utilizării intensive, se recomandă modele automate.

Fiecare model de schimbător de anvelope are anvelope de dimensiuni adecvate. Dar majoritatea mașinilor existente pentru anvelope sunt proiectate pentru a procesa anvelope ușoare pentru vehicule și autoutilitare. Acestea sunt în principal anvelope cu dimensiuni cuprinse între 12 și 25 inch. Pentru anvelopele mai mari de 25 de inch, modelele corespunzătoare de schimbătoare de anvelope se găsesc cel mai adesea în sectorul industrial.

Performanța unui aparat dejantat anvelope depinde, în general, de tehnologia utilizată, care poate fi electrică, hidraulică, pneumatică sau hibridă. Dar dacă sunteți în căutarea unei mașini de precizie, schimbatoarele electrice de anvelope sunt cele mai fiabile. Pentru uz industrial, modelele hidraulice sunt mai potrivite.  Cuvântul Reifenmontiermaschine vine din limba germană și înseamnă aparat dejantat anvelope și poate fi folosit că resursă pentru a spori căutările online!

Un schimbător de anvelope este o mașină de dezmembrare a anvelopelor care este cu siguranță o investiție inițială, dar veți amortiza rapid costurile, mai ales dacă aveți două vehicule. Un schimbător de anvelope manual este chiar mai puțin costisitor și mai puțin voluminos decât un decapant automat pentru anvelope pe care îl puteți vedea la profesioniști. De asmenea, pe langa un astfel de dispozitiv un elevator auto cu 2 coloane reprezinta o alta achizitie importanta!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor