Când vine vorba de organizarea frigiderului, este important să așezăm alimentele cu atenție, luând în considerare caracteristicile fiecărui produs. Indiferent dacă este vorba despre alimente perisabile sau cu o durată de valabilitate mai lungă, este esențial să le păstrăm în condiții optime.
Mulți români greșesc atunci când depozitează cumpărăturile, în special carnea, în frigider. Greșeala este folosirea necorespunzătoare a spațiului destinat cărnii. Este important să păstrăm carnea la temperaturi optime în compartimentul special al frigiderului pentru a evita risipa și pierderile financiare asociate deteriorării rapide a alimentelor.
Prin urmare, locul perfect pentru depozitarea cărnii în frigider este în sertarul cel mai de jos, setat la o temperatură de -2 grade Celsius. Astfel, carnea își va păstra prospetimea și proprietățile, reducând la minimum riscul de alterare, scrie Fanatik.ro.
Pe lângă faptul că trebuie să-ți amintești în ce sertar ai depozitat carnea în frigider, este important să ții cont și de data la care ai achiziționat-o. Chiar dacă o păstrezi în congelator, aceasta are un anumit termen de valabilitate.
Cel mai bine ar fi să notezi aceste informații pe un sticker sau pe un bilețel, în special dacă produsul nu are deja un marcaj corespunzător pe ambalaj sau dacă ai împărțit-o în mai multe porții pentru a-l face mai ușor de folosit.
În plus, este important de precizat că nu este recomandat să depozitezi cantități mari de carne în congelator, deoarece, odată ce le-ai dezghețat, trebuie să le utilizezi imediat.