Prima pagină » Diverse » Cum se prepară cele mai bune SARMALE, fără să se rupă sau să fie prea moi. Cât timp se lasă la fiert, în funcție de carne

Cum se prepară cele mai bune SARMALE, fără să se rupă sau să fie prea moi. Cât timp se lasă la fiert, în funcție de carne

Cum se prepară cele mai bune SARMALE, fără să se rupă sau să fie prea moi. Cât timp se lasă la fiert, în funcție de carne

Se apropie sărbătorile de iarnă și gospodnele vor să prepare cele mai bune sarmale, dar uneori acestea se înmoaie și se rup când le scot din oală. Astfel, pentru a ieși cât mai bine, trebuie să știi cât timp pot fi fierte, dar să ții cont și de câteva detalii esențiale. Teoretic, nu este deloc dificil să gătești sarmale.

Una dintre problemele cu care se confruntă gospodinele este reprezentată de faptul că sarmalele se rup când sunt scoase din oală, mai ales dacă e din lut.

Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să așezi pe fundul oalei de lut frunze de varză întregi și tocate și e bine să așezi varză tocată și printre sarmale. Astfel, când vor fi puse la gătit, nu se vor desface, ci se vor păstra în formă întreagă, scrie Playtech.

Timpul de fierbere a sarmalelor poate să difere, în funcție de ingredientele pe care le alegi. Astfel, dacă faci sarmale din carne de curcan, nu va trebui să le fierbi foarte mult timp. În schimb, cele din carne de porc… trebuie să fiarbă aproximativ 2-3 ore.

Timpul de fierbere poate varia și în funcție de frunzele de varză. Ca să nu greșești, când vrei să scoți sarmalele din cuptor, gustă din varza de deasupra. Și dacă aceasta este moale, înseamnă că și restul sarmalelor au fost fierte bine.

Ingrediente pentru sarmale pufoase şi moi, fără a fi uscate:

  • 1 kilogram de carne de porc tocată;
  • 100 grame de orez;
  • 1 lingură de mălai;
  • 150 ml de apă;
  • 1 ceapă;
  • 100 ml suc de roșii;
  • piper, cimbru, o foaie de dafin (nu adăuga sare, dacă folosești varză murată);
  • 2 verze acre.

Cum să prepari sarmale tradițonale

  • Se curăță, se spală, se toacă și se călește ceapa în ulei de floarea-soarelui până devine lucioasă.
  • Se dă carnea de porc prin mașina de tocat, împreună cu ceapa deja călită.
  • Se spală în trei ape și se lasă la scurs orezul, apoi se adaugă în compoziție.
  • Se condimentează compoziția cu un vârf de linguriță cu piper măcinat.
  • Se adaugă 150 ml de apă și 1 lingură de mălai în carne și orez.
  • Se amestecă foarte bine ingredientele, până când sunt încorporate uniform.
  • Se pune o foaie de varză în mână, se adaugă compoziție și se înfășoară sub formă de rulori.
  • Se îndesează rulourile la ambele capete.
  • Se repetă pașii (7)-(8), până când se termină compoziția pentru sarmale.
  • Se toacă varza murată rămasă și se așază frunze de varză (întregi și tocate) pe fundul oalei de
  • lut.
  • Se adaugă sarmalele și se aranjează în formă circulară, în straturi suprapuse.
  • Se introduce, printre sarmale, o frunză de dafin, puțin cimbru uscat și varză tocată.
  • Se adaugă 100 ml de suc de roșii și se completează cu apă, cât să acopere sarmalele.
  • Se pune capacul la oală și se dau sarmalele la fiert, la flacără mică, timp de două, trei ore.

Se pot servi cu mămăliguță, smântână, hrean sau usturoi, în funcție de preferințe…

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele