Prima pagină » Diverse » Cum se prepară micii vegani, care devin din ce în ce mai POPULARI în România

Cum se prepară micii vegani, care devin din ce în ce mai POPULARI în România

Cum se prepară micii vegani, care devin din ce în ce mai POPULARI în România

Românii care iubesc grătarele spun că gustul este similar cu micii din carne de 1 Mai. Unii au avut de așteptat mai mult de două ore la cele mai cunoscute terase din capitală pentru mult-doriții mici. Cu toate acestea, puțini oameni au ținut cont că a fost zi de post.

Însă micii oferiți de un grup de vegani au un gust aproape identic, dar pasta de mazăre și sfeclă roşie sunt folosite în loc de carne. În restaurantele care oferă mâncare vegetarienilor pe 1 Mai, micii vegani au fost preparatele de top. Acestea au fost dulci, aromate și cu mirodenii, cum ar fi boia de ardei, usturoi și cimbru.

„Încerc mici vegani, ţinând cont că este şi Săptămâna Mare. Chiar sunt o alternativă în perioada Postului”, spune Alexandru Cuniţchi, client restaurant pentru observatornews.ro
Tereza Grosu, angajat restaurant produse vegetariene, spune că aceștia sunt varianta sănătoasă a micilor româneşti, „gustoşi, aşa cum îi ştim toţi, conţin proteină de mazăre, sfeclă roşie pentru culoare şi diverse arome specifice micilor”.

Tereza Grosu, angajat restaurant produse vegetariene spune că micii vegani se cer foarte mult, de români mai ales în perioada postului, dar în special de străini care ne vizitează ţara.

Micii vegani, tot mai apreciați în România

Sunt variante gustoase pe baza de plante şi condimente, pe care tot mai mulţi români le preferă, mai ales în perioada postului.

În funcţie de ingredientele folosite, o porţie de mici poată să conțină între 10 şi 20 de grame de proteine. Porţia conţine şi fibre din leguminoase precum mazăre, linte sau năut. În plus, sunt alternativă ceva mai sănătoasă a micilor tradiţionali, pentru că au un conţinut mult mai mic de grăsimi săturate.
„Atâta vreme cât omul posteşte şi caută aceste metode pe care le foloseşte în bucătărie este bine. Este cea mai sfântă perioadă a anului bisericesc, nu suspendăm postul pentru că este 1 Mai, postul este o binecuvântare. Postim în continuare pentru ca peste puţin timp să ne bucurăm împreună de bunătăţile pregătite pentru masa de Sărbători”, spune Gabriel Cazacu, preot.
Micii tradiţionali au fost la mare căutare în toată ţara. În medie, un român mănâncă patru mici.