Prima pagină » Diverse » Cum se prepară pasca fără aluat, cu brânză de vaci şi stafide. Rețetă ușoară pentru cel mai așteptat desert de Paşte

Cum se prepară pasca fără aluat, cu brânză de vaci şi stafide. Rețetă ușoară pentru cel mai așteptat desert de Paşte

Cum se prepară pasca fără aluat, cu brânză de vaci şi stafide. Rețetă ușoară pentru cel mai așteptat desert de Paşte

Iată cum prepari o pască fără aluat, cu brânză de vaci şi stafide. Acesta este un desert ușor şi delicios pentru masa de Paște.

Pasca fără aluat cu brânză de vaci şi stafide este dulcele așteptat de întreaga familie în ziua de Paște.

Rețetă pentru pască fără aluat

Rețeta este foarte simplă, dar trebuie respectată întocmai. De pe lista produselor care nu au voie să lipsească începem cu brânza de vaci dulce.

Ingrediente pentru pască:

  • 600 g de brânză de vaci
  • 500 g de smântână grasă
  • 6 ouă
  • 150 g de unt
  • 150 g de zahăr
  • 50 g faină
  • 50 g de griş
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie/portocală

Cum prepari o pască fără aluat

Pentru pasca fără aluat se amestecă mai întâi brânză cu zahărul, zahărul vanilat, coajă de la lămâie, praful de budincă și praful de copt, smântână, grișul, stafidele, gălbenușurile de ou și albușurile bătute spumă.

Dacă brânză este prea moale se mai poate adăuga griș.

Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se băgă la cuptor. Se lasa aproximativ o oră la copt.

Pasca fără aluat se lasă la răcit în tavă, se pudrează cu zahăr și se taie când s-a răcit de tot.

Iată pașii de urmat explicați cât mai pe scurt:

  1. Sparge ouăle şi amestecă-le cu mixerul;
  2. Topeşte untul într-o crăticioara pe foc, fără ca acesta să-şi schimbe culoarea;
  3. Adaugă zahărul şi untul şi mixează bine totul;
  4. Adaugă smântana, făina şi grişul;
  5. La final, încorporează cu atenţie, la o viteză mică, branza, stafidele şi coaja rasă de lămâie sau portocală;
  6. Toarnă compoziţia într-o tavă rotundă cu fundul detaşabil, unsă cu unt şi tapetată cu făină;
  7. Coace pasca 40-45 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius;
  8. Lasă pasca să se răcească la temperatura camerei.

Pofta bună și Paște Fericit!

PE ACELAȘI SUBIECT:

REȚETĂ PASCĂ și PASCĂ FĂRĂ ALUAT. 11 rețete de pască, numai bune de pus pe masa de Paște

Rețeta de pască a lui chef Adi Hădean | Cele 3 trucuri ale fostului jurat Masterchef de la Pro TV

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele