Curtea de Apel Paris: Google trebuie să deschidă discuții privind plata cu editorii, după ce Uniunea Europeană a revizuit regulile privind drepturile de autor/ Google va plăti editorilor din Germania, Brazilia, Argentina, Canada și Marea Britanie 1 miliard de dolari
O instanță de apel franceză a confirmat ordinul ca Google să deschidă negocieri cu editorii francezi cu privire la plăți pentru a utiliza conținutul lor de știri
Curtea de Apel din Paris s-a alăturat autorității franceze în domeniul concurenței, care a ordonat companiei tehnologice americane să discute despre compensații cu editorii și agențiile de știri pentru refolosirea materialelor lor online.
Google trebuie să stea la discuții în temeiul unei legi după ce Uniunea Europeană a revizuit regulile privind drepturile de autor ale blocului comunitar
Autoritățile de reglementare franceze au susținut că Google trebuie să stea la discuții în temeiul unei legi privind „drepturile învecinate” adoptată după ce Uniunea Europeană a revizuit regulile privind drepturile de autor ale blocului comunitar, care includ permiterea companiilor de știri să solicite plăți atunci când motoarele de căutare afișează fragmente din poveștile lor, transmite presa franceză.
Google se opusese și amenințase anul trecut să nu mai afișeze fragmente și fotografii în miniatură în rezultatele căutării, dar autoritățile de reglementare franceze au declarat în aprilie că compania abuzează probabil de poziția sa dominantă. Google a susținut că nu ar trebui să plătească, deoarece companiile de știri beneficiază de milioanele de cititori pe care le trimite pe site-urile lor web.
De asemenea, compania a susținut fără succes că autoritatea de supraveghere a concurenței și-a depășit autoritatea.
În același timp, Google a purtat discuții mai concentrate asupra drepturilor de autor digitale cu ziarele franceze și a spus cu o zi mai devreme că este pe punctul de a ajunge la un acord.
„Prioritatea noastră rămâne să ajungem la un acord cu editorii și agențiile de presă franceze”, a spus compania. „Am făcut apel pentru a obține claritate juridică cu privire la unele părți ale ordinului și vom revedea acum decizia Curții de Apel din Paris.”
Companiile de știri au făcut presiuni pentru reforma UE în domeniul drepturilor de autor, pe fondul îngrijorărilor că jurnalismul de calitate este în scădere, pe măsură ce veniturile din publicitate sunt eliminate de giganții digitali.
Google a declarat săptămâna trecută că va plăti editorilor din Germania, Brazilia, Argentina, Canada și Marea Britanie 1 miliard de dolari în următorii trei ani pentru știrile lor
Google și Facebook se confruntă, de asemenea, cu presiuni în Australia, care vrea să îi facă să plătească pentru utilizarea conținutului de știri. Între timp, Google a declarat săptămâna trecută că va plăti editorilor din Germania, Brazilia, Argentina, Canada și Marea Britanie 1 miliard de dolari în următorii trei ani pentru știrile lor, deoarece încearcă să calmeze tensiunile cu industria.