Multe persoane se întreabă care este cel mai lung cuvânt din limba română. Ei bine, acesta este un termen medical și are nu mai puțin de 44 de litere.
Este un cuvânt care definește o boală pulmonară care este diagnosticată la muncitorii din carierele miniere, din industria metalurgică, industria porțelanului.
Boala, numită „pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză”, este provocată de inhalarea prafului de siliciu vulcanic, care depunându-se în bronhii afectează funcționarea normală a plămânilor. Aceasta este o formă de silicoză.
Este important de reținut, totuși, că acesta nu este un cuvânt propriu-zis, întrucât nu este folosit în comunicare. A fost inventat în anii 1930 de rebusistul american Everett M. Smith, din dorința de a bate recordul pentru cel mai lung cuvânt.
Cele mai lungi cinci cuvinte din limba română sunt, în ordine:
Limba română are și alte cuvinte destul de lungi: electroglotospectrografie, anticonstituționalitate, teleradiocinematografie, angiocardiopneumografie etc.
Dicționarul explicativ al Limbii Române conține cuvinte despre care foarte puțini oameni au cunoștință. De exemplu, știați că există un termen care se termină cu patru consoane?
Pare greu de crezut, dar în limba română există un cuvânt care se termină cu patru consoane.
Este vorba despre „kitsch”, care este descris în Dicționarul Explicativ al Limbii Române ca „termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust”.
De asemenea, „kitsch” mai înseamnă „reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate și valorificate comercial. Citește mai mult…
Sursa foto: Shutterstock