Prima pagină » Diverse » De ce este bine să bei apă cu CASTRAVETE. Băutura este considerată „magică” de către cei care o consumă

De ce este bine să bei apă cu CASTRAVETE. Băutura este considerată „magică” de către cei care o consumă

De ce este bine să bei apă cu CASTRAVETE. Băutura este considerată „magică” de către cei care o consumă
De ce este bine să bei apă cu castravete. Băutura este considerată „magică” de către cei care o consumă

Apa cu castravete a devenit tot mai populară în rândul românilor, mai ales pentru beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.

Această băutură banală are o serie de proprietăți benefice, precum menținerea hidratării sau pierderea în greutate. Mai mult, unii specialiști susțin că aceasta ar juca un rol în prevenirea proliferării celulelor canceroase.

Combinația dintre cele două ingrediente este ideală pentru menținerea organismului hidratat. Leguma dă un plus de aromă, motiv pentru care oamenii sunt încurajați să consume mai multă apă pe parcursul zilei, notează Fanatik.

Apa cu castravete ajută la pierderea în greutate pentru că nu are foarte multe calorii în compoziția sa. Băutura înlocuiește cu succes sucurile zaharoase, a licorilor sportive și a altor băuturi carbogazoase.

În plus, această băutură este bună pentru eliminarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, specialiștii transmit că susține funcția rinichilor și curăță tractul urinar. Totodată, apa cu castravete are vitamine și antioxidanți. Fibrele din castraveți sunt ideale pentru persoanele care suferă de constipație. Consumul regulat al acestei licori delicioase poate contribui la un sistem digestiv sănătos. Băutura menține și pielea sănătoasă.

Cum pregătim apa cu castravete

Această băutură se pregătește foarte ușor și cu un număr redus de ingrediente. Acem nevoie doar de un litru de apă, castraveți proaspeți și câteva felii de lămâie, arată sursa citată.

Puteți adăuga, după preferințe, frunze de mentă sau ghimbir. Castravetele se taie felii, cu tot cu coajă, iar acestea se pun în apă.

Amestecul obținut se lasă la frigider câteva ore sau peste noapte înainte de a se consuma. Se toarnă în pahare în care se adaugă felii de lămâie, mentă sau ghimbir, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte.

Sursa foto: Envato Elements

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele