De ce este bine să depozitezi borcanele cu murături răsturnate

Publicat: 31 07. 2024, 10:12
Actualizat: 31 07. 2024, 10:14

Anumite produse alimentare și cosmetice se păstrează mult mai bine dacă sunt depozitate cu susul în jos. Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să menții prospețimea alimentelor și a produselor de îngrijire. 

Borcanele cu murături se țin răsturnate

Borcanele cu murături, cu gem sau cu zacuscă se păstrează cel mai bine dacă sunt ținute răsturnate, deoarece se mai creează un gol de aer sub capac și nu se mai usucă primul strat de deasupra. De asemenea, legumele din conserve sau fructele din dulceață vor sta în zeamă și vor fi mult mai aromate.

Sticlele cu vin

În ceea ce privește sticlele cu vin, cea mai bună soluție este să fie așezate pe orizontală. Astfel, vinul va păstra dopul de plută umezit, iar depunerile se vor așeza într-o parte pe sticlă, fără să mai curgă în pahare.

Fructele zemoase se țin cu codița în jos

Fructele cu pulpa moale și zemoasă, cum ar fi piersicile sau caisele trebuie puse în frigider cu codița în jos, deoarece este o zonă mult mai rezistentă.

Cutiile cu vopsea

Ca să poți refolosi o cutie de vopsea, după ce ai deschis-o, trebuie să cureți cu grijă marginile și capacul și să o închizi foarte bine. Așează cutia de vopsea cu capacul în jos, pe un raft din cămară, dar ai grijă ca vopseaua să nu curgă din cutie. Explicația pentru această metodă este că astfel nu va mai rămâne aer sub capac și vopseaua nu se va mai usca.

Borcanele cu unt de arahide

Cei care consumă unt de arahide este bine să știe că produsul se păstrează în frigider, cu susul în jos. Untul va aluneca pe capac și nu se va mai aduna deasupra nicio peliculă de ulei.

Pixurile cu gel și markerele

Pixurile cu gel sau markerele  trebuie ținute cu vârful în jos, ca să nu se usuce. Tușul va sta astfel în permanență în vârful pixului și va rezista mai mult timp.

Șamponul e bine să stea cu susul în jos

Sticlele cu șampon, gel de duș, detergent lichid sau balsam trebuie depozitate răsturnate, astfel vei folosi întreaga cantitate, până la ultima picătură.

FOTO: Pixabay

CITEȘTE ȘI:

STERILIZAREA borcanelor de sticlă pentru dulceață și conserve: cât timp se țin în abur. Trucuri eficiente

Un medic stomatolog avertizează: băuturile cu gheață și înghețata pot cauza DISTRUGEREA dinților

Cum se pun corect castraveții la MURAT. Greșelile pe care le fac multe gospodine