Pe vremuri, multe persoane își făceau un obicei din a purta mereu același parfum. În prezent, parfumurile se schimbă odată cu anotimpurile. Iar acest obicei poate avea mai multă logică.
Primăvara, ai nevoie de arome proaspete și care induc energie, în timp ce în sezonul rece sunt potrivite parfumurile mai tari, cu multă personalitate. Iată mai jos care sunt motivele pentru care poți să-ți schimbi parfumul odată cu intrarea într-un nou sezon și cum să o faci.
Toamna, ai nevoie de mirosuri picante și lemnoase, reconfortante, ca să contracarezi temperaturile care sunt în scădere. Acum își pot face loc mirosurile orientale sau amețitoare, mai puternice decât cele pe care le-ai folosi în mod normal în sezonul cald.
Iarna, cele mai potrivite sunt aromele puternice, precum cele din parfumuri arabesti, care, pe lângă faptul că încălzesc, au avantajul de a rezista toată ziua. Condimentele, notele lemnoase și mirosurile tari, florale sau nu, sunt de preferat pe timpul iernii.
În timpul primăverii, un anotimp marcat de zile însorite și ținute din ce în ce mai lejere, cele mai potrivite parfumuri dama au arome proaspete, naturale, de plante care oferă energie sau delicate, precum zambilele, lotusul, trandafirul și crinul ori orhideea, lotusul și bujorul.
Vara, parfumurile sunt expuse la căldură și transpirație și dispar mai repede. Cele mai potrivite sunt parfumurile ușoare, aerisite, cu nuanțe de citrice ori fructe, precum coacăzele negre și mandarinele ori fisticul.
Odată cu un nou sezon, îți place să-ți schimbi tunsoarea, hainele, bijuteriile, machiajul și, de ce nu, parfumul. Îți alegi hainele și culorile machiajului în funcție de culoarea ochilor și a pielii, dar și de perioada anului. În mod similar, parfumurile pot fi schimbate în fiecare anotimp.
Când frigul începe să se simtă sau, dimpotrivă, când razele soarelui devin mai puternice, ai o nouă oportunitate de a testa parfumuri cu note care poate nu îți sunt familiare, de exemplu, în sezonul care se apropie, de paciuli, ambră sau cedru.
Vara, vei fi tentată mai ales de mirosuri proaspete și discrete, pentru a compensa efectul căldurii mai mult sau mai puțin intense.
Atunci când îți cauți noul parfum preferat, mergi în magazinele de profil pentru a putea testa mai multe arome. Pulverizează câteva pufuri pe banda de testare, apoi ține-o aproape de nas, fără să atingi pielea. Este recomandat să nu testezi mai mult de patru arome diferite într-o zi, pentru că simțul tău olfactiv ar putea fi saturat și nu vei mai face diferența între mirosuri.
În cazul în care ești atrasă de unul dintre parfumuri, aplică puțin spray pe încheietura interioară a uneia dintre mâini. Evită să-ți freci pielea, deoarece parfumul se va încălzi și își va modifica aroma. După două minute, vei simți notele de mijloc (numite și notele inimii). După alte aproximativ cincisprezece minute, vei descoperi notele de bază ale parfumului, cele care rezistă cel mai mult.
Parfum, apă de parfum, apa de toaletă, apă de colonie – intensitatea produsului trebuie să fie adaptată diferitelor momente ale zilei și temperaturilor din mediul ambiental. De exemplu, parfumul poate deveni destul de amețitor când este folosit pe caniculă.
În ceea ce privește parfumul, se aplică regula “mai puțin înseamnă mai mult”: câteva picături aplicate în spatele fiecărui lob al urechii, la baza gâtului, în scobitura decolteului și a încheieturilor mâinilor și în spatele fiecărui genunchi.
Apa de toaletă și apa de parfum sunt complementare primului. Ele pot fi pulverizate pe piele, păr și haine, intensificând mirosurile parfumului.
Pentru zonele sau vremurile calde și însorite, apa de colonie poate fi o alegere excelentă. Poate fi pulverizată pe tot parcursul zilei, însă pielea înmiresmată astfel nu se expune la soare, pentru că se poate păta sau irita.
Un accesoriu magic, care subliniază perfect personalitatea fiecăruia, parfumul ne încântă simțurile în orice anotimp. Să-ți schimbi parfumul odată cu sezonul înseamnă să te pui în armonie cu natura, să testezi noi arome, să știi să te reînnoiești și să te simți bine în pielea ta.