Cireșele devin cele mai căutate fructe de primăvară și interesul pentru ele se traduce în prețurile uriașe cu care se comercializează primele recolte, așa-numitele „trufandale”.
Totuși, cumpărătorii ar trebui să fie atenți, în perioada următoare, atunci când întâlnesc „cireșe românești” la tarabe.
Cireșele vor porni spre depozite și piețe cu circa 15 lei din fermele pomicole românești, potrivit specialiștilor consultați de Agrointeligenta.
Experții au precizat că în 2023 vegetația a pornit mai târziu, pentru că lunile februarie și martie au fost mai reci.
Unul din cele mai timpurii soiuri care se maturează în România apare în jurul datei de 20 mai, să zicem cel mai târziu 25 mai, avertizează un inginer pomicultor.
În consecință, dacă în săptămânile următoare veți vedea „cireșe românești” la tarabe, puteți fi aproape siguri că vânzătorul vrea să își tragă pe sfoară clienții, scrie realitatea.net.