Prima pagină » Diverse » DECIZIE. Germania devine mai dură asupra soldaților implicați în activități extremiste. Neo-naziștii s-au „infiltrat” în armata germană

DECIZIE. Germania devine mai dură asupra soldaților implicați în activități extremiste. Neo-naziștii s-au „infiltrat” în armata germană

DECIZIE. Germania devine mai dură asupra soldaților implicați în activități extremiste. Neo-naziștii s-au „infiltrat” în armata germană

Guvernul german a aprobat, miercuri, o modificare a Legii militare, care ar facilita demiterea soldaților care se angajează în activități extremiste. Mișcarea vine după o serie de incidente în care soldații s-au dovedit că aparțin unor celule extremiste și unor organizații de extremă dreaptă. Modificările propuse trebuie aprobate de către Bundestag.

Poliția a identificat în ultimele luni planuri detaliate pentru atacarea imigranților musulmani și a personalului de ordine, potrivit Home Security News.

Guvernul german a decis miercuri să modifice Legea militară a Germaniei, pentru a permite demiterea simplificată a soldaților care se angajează în activități extremiste și alte conduite incorecte.

Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului din Germania, va trebui să aprobe modificările.

În prezent, soldații de carieră sau „Zeitsoldaten” cum sunt numiți în Germania, cu mai mult de patru ani de experiență în Bundeswehr din Germania, nu pot fi concediați decât printr-un proces disciplinar prelungit, proces care permite ca ei să-și aducă cazurile în instanțele civile.

Modificările aduse de guvern la lege

Amendamentul propus urmează o serie lungă de incidente în care grupurile de extremă dreaptă, dintre care mulți sunt soldați de carieră – inclusiv membrii ai brigăzii forțelor speciale de elită ale Germaniei -KSK – au fost identificați de poliție și s-a constatat că membrii acestor celule au efectuat atacuri asupra imigranților musulmani și asupra forțelor de ordine germane.

Ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat că modificarea legii adoptată de cabinet va spori sancțiunile disciplinare și va aduce „o contribuție importantă” la combaterea extremismului și a altor infracțiuni militare din Germania.

„Cine pune în pericol reputația Bundeswehr nu poate rămâne în Bundeswehr”, a spus Kramp-Karrenbauer, ministrul Apărării.

Ministerul German al Apărării a declarat că o altă reformă planificată este aceea de a accelera acțiunile disciplinare, permițând în același timp acuzatului să recurgă la proceduri corecte de drept civil.

În conformitate cu Constituția Germaniei, Bundeswehr este controlată de Bundestag. În prezent, acesta cuprinde 183.000 de soldați și aproximativ 80.000 de civili.

Ministerul Apărării a declarat că 730 de soldați cu o experiență mai mică de patru ani au fost demiși pentru încălcarea datoriei în 2018 și 2019. Dar, printre soldații cu mai mult de patru ani de serviciu, au existat doar 11 concedieri în aceeași perioadă, deși aproximativ aceeași un număr de cazuri au fost cercetate. Motivul este că mulți dintre acești soldați care au servit mai mult timp au reușit să-și conteste concedierile în proceduri, în fața instanțelor disciplinare din Bundeswehr și în instanțele civile.

Unitatea de comandă de elită a Germaniei, Comandamentul Forțelor Speciale (ksk) a fost zguduită de încă un scandal

Un ofițer de mandat, identificat doar ca Philipp S., a fost arestat săptămâna trecută după ce armele, munițiile  au fost găsite în casa sa, notează The Trumpet.

Ksk este unitatea militară din Germania, ale cărei cifre sunt  păstrate secret, dar se estimează a fi puțin peste 1.000 de trupe.Are o reputație pentru eficiență și minuțiozitate.

Cu toate acestea, această reputație este deteriorată de descoperirea recentă a radicalismului larg răspândit de ofițeri din unitate. Soldații au fost acuzați de tot felul de acte extremiste, de la saluturi naziste  până la depozitarea armelor emise de armată și amenințarea cu asasinarea politicienilor de stânga.

Philipp S., în special, a fost plasat sub anchetă în 2017, după ce a produs salutul lui Hitler la o petrecere. El a fost arestat în urmă cu două săptămâni, după ce poliția a găsit arme, explozibili și amintiri naziste în casa sa.

După ce a avut cel puțin 20 de angajați cercetați recent pentru suspiciuni de activități extremiste și loialități neonaziste, serviciul militar german de informații consideră că ksk-ul este o „pată fierbinte a extremei drepte”.

Subiectul reprezintă un „șoc” pentru Germania postbelică și forțele sale armate, potrivit generalului Kreitmayr. El a promis să-i înlăture pe extremiști și simpatizanți nazisti din ksk și armata în ansamblu. Însă, marea preocupare este că ideologiile de extremă dreaptă ar putea să-i acapareze pe cei care încă nu sunt cooptați. Descoperirile recente demonstrează că acest lucru nu este un fenomen amplu și nu reprezintă o îngrijorare.

Bundeswehr, sau armata germană, în ansamblu, a fost percepută de aceleași acuzații din ultimii ani. Josué Michels, a raportat că aproximativ aproximativ 550 de membri ai Bundeswehr sunt cercetați pentru extremismul de dreapta. În 2019, au fost adăugate alte 360 ​​de cazuri. Se crede că ksk-ul are o rată de extremism de cinci ori mai mare decât cea a Bundeswehr.

Bundeswehr a fost construit de Adolf Heusinger, unul dintre „cei mai importanți consilieri militari” ai lui Adolf Hitler, potrivit lui Johannes Hürter. Forțele armate au fost reconstruite și organizate în „spiritul vechi” care dominase Wehrmacht, forțele armate ale Germaniei naziste. Mulți tineri soldați din Bundeswehr au fost fascinați de aceasta.