Prima pagină » Diverse » Departamentul pentru Românii de Pretutindeni PRELUNGEȘTE perioada de depunere pentru anumite proiecte din Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni PRELUNGEȘTE perioada de depunere pentru anumite proiecte din Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni PRELUNGEȘTE perioada de depunere pentru anumite proiecte din Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a anunțat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că prelungeste perioada de depunere pentru proiectele cu o perioadă de derulare de minim 10 luni, până la 22 martie 2023 (inclusiv), în loc de 15 martie 2023 (inclusiv). Pentru celelalte proiecte, cererile de finanţare se depun până pe 28 aprilie 2023.

Decizia vine în contextul interesului crescut, manifestat de mediul asociativ românesc din afara granițelor țării pentru accesarea fondurilor DRP din cadrul Sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat, pe 28 februarie 2023, Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru acest an. Documentele de interes, în format editabil, sunt disponibile aici.

Astfel, asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare și documentele prevăzute în Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023.

„Mi-am propus ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să se implice mai puternic în protejarea și consolidarea identității comunităților românești din afara granițelor. Avem un buget de patru ori mai mare și astăzi (28 februarie 2023-n.r.) lansăm sesiunea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Trebuie și este normal să sprijinim cât mai mult românii de pretutindeni, întrucât cifrele oficiale și neoficiale ne arată fără niciun dubiu că mai avem o Românie în afara granițelor noastre. În toată perioada mandatului meu, îmi doresc să am un dialog sincer, asumat, constructiv cu asociațiile și românii de pretutindeni. Împreună, prin consultări succesive, am construit noul ghid de finanțare. Îi invit pe toți să-l acceseze pentru proiecte care să fie derulate în interesul și pentru întărirea identității românești”, a declarat, atunci, secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, înființat în 1999, elaborează și aplică strategia guvernamentală în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni, în conformitate cu obiectivele majore de politică externă ale României și cu Programul de Guvernare.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele