Descoperire IREALĂ la 120 de metri adâncime. Ce a găsit o scafandră în „Marea Gaură Albastră” din Belize

Publicat: 08 02. 2024, 16:29

„Marea Gaură Albastră” din Belize este o destinație de vacanță pe care mulți și-ar dori să o viziteze, însă aceasta ascunde și anumite secrete și pericole, așa cum a aflat o scafandră.

Găurile albastre sunt, de fapt, niște peșteri sau gropi adânce în mare sau ocean. Cea din Belize este, de fapt, o dolină, adâncă de 125 de metri și cu un diametru de 305 metri.

Marea Gaură Albastră a devenit cunoscută datorită cercetătorului francez Jacques-Yves Cousteau, care a inclus-o în lista celor mai bune 10 locuri pentru scufundări.

Zona a devenit un „punct fierbinte” pentru scafandrii care doresc să exploreze, această tânără a postat pe TikTok un clip în care arată că „Marea Gaură Albastră” nu este neapărat destinația idilică pe care o caută turiștii, ci are și câteva lucruri destul de înfricoșătoare.

În videoclip, tânăra a făcut scufundări în „Marea Gaură Albastră”, ajungând până la o adâncime de aproximativ 40 de metri. În imagini ea surprinde stalactite de mari dimensiuni, dar și niște exemple gigantice de viață marină care pot reprezenta o amenințare serioasă pentru scafandri, arată LadBible.

Rechini uriași pot fi observați înotând pe lângă ea în timp ce explorează și, deși nu este clar ce tip de rechin sunt aceștia, rechinii tigru, care sunt responsabili de multe morți în fiecare an, sunt originari din apele Caraibelor.

Cu toate acestea, mulți internauți s-au declarat încântați și spun că ar dori să viziteze zona, în pofida pericolelor.

Scafandrul nu este singurul care este uimit de Marea gaură albastră și de ceea ce a găsit acolo jos, deoarece mulți alții s-au îndreptat și ei în spațiul imens pentru a-l explora.

Alte probleme din „Marea Gaură Albastră”

Tânăra nu este singura care a ajuns în această zonă, însă alți scafandri s-au plâns de nivelul mare de poluare cu plastic, printre altele.

La un moment dat, o echipă de scafandri a descoperit la un moment dat două cadavre, despre care se crede că ar fi fost scafandri care dispăruseră în marea cavernă.

Fondatorul Virgin, Richard Branson, a explorat, de asemenea, Marea Gaură Albastră, și a rămas șocat de efectele schimbărilor climatice asupra planetei și mărilor.

Alături de echipajul său, el a găsit o serie mare de peșteri care găzduiau stalactite, cu toate că oamenii de știință nu credeau că este posibil ca stalactitele să se formeze sub suprafața apei.

Descoperirea vine în sprijinul teoriei potrivit căreia peșterile au fost odată pe uscat și, de fapt, au fost scufundate pe măsură ce nivelul mării a crescut.

Sursă imagini: TikTok