Dieta mediteraneană este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății, fiind asociată cu un risc redus de boli cardiovasculare și diabet. Adoptarea acestei diete pentru copii poate ajuta la prevenirea acestor afecțiuni și la promovarea unei sănătăți optime.
Mai mult decât atât, un nou studiu sugerează că acest tip de dietă poate fi benefică și pentru sănătatea inimii copiilor, potrivit CNN.
O analiză a nouă studii anterioare, care au inclus 577 de participanți, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, a constatat că adoptarea dietei mediteraneene timp de cel puțin opt săptămâni a avut o asociere semnificativă cu scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului total, conform unui studiu publicat vineri în revista JAMA Network Open.
Cercetarea susține că încorporarea unor obiceiuri alimentare sănătoase la începutul vieții poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a tulburărilor metabolice, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, care își au adesea originea în copilărie, spun cercetătorii.
„Obiceiurile alimentare timpurii influențează în mod semnificativ sănătatea pe termen lung”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. José Francisco López-Gil, cercetător principal la One Health Research Group de la Universitatea Americilor din Quito, Ecuador.
Dieta mediteraneană este un mod de alimentație care include gătitul pe bază de plante, cu accent pe grăsimile sănătoase. Fructele, legumele, fasolea, semințele, nucile, cerealele integrale, carnea slabă și peștele contribuie toate la acest plan alimentar.
Sursa foto: Pexels.com