Senzația de foame nu este întotdeauna o alarmă pe care organismul nostru ne-o oferă precum că ar avea nevoie de nutrienți, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Uneori poate fi vorba doar de o simplă poftă, astfel că este foarte important să facem diferența între cauza senzației de foame pentru a ști cum trebuie să ne comportăm.
Nu o dată ni se întâmplă să deschidem frigiderul sau dulapul pentru a căuta ceva de mâncare, dar aceasta, de cele mai multe ori, nu este, de fapt, o foame adevărată.
Când avem nevoie să ronțăim ceva de obicei se întâmplă să simțim nevoia din senin. Adevărata senzație de foame apare în timp și evoluează în patru până la șase ore, spune Mihaela Bilic la Pro TV.
Astfel, dacă pofta apare subit, ea ascunde mai degrabă nevoi emoționale decât nutriționale.
Ca să ne ajute să recunoaștem foamea adevărată trebuie să răspundem și la următoarele întrebări: cât timp a trecut de la ultima masă, am făcut vreun efort fizic ieșit din comun, am văzut/mirosit ceva ispititor de mâncat, suntem plictisiți, obosiți, stresați sau supărați.
Așadar, data viitoare când simțiți nevoia să deschideți frigiderul când vi se pare că vă e foame, respirați adânc și reflectați: vă este foame sau doar poftă?
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a lămurit celebra dilemă sau legendă potrivit căreia nu e indicat să mâncăm după ora 18:00.
Există multe opinii contradictorii atunci când vine vorba de mâncatul seara și dacă este sau nu sănătos. Mai mult, auzim foate des vorbindu-se despre efectele negative pe care mesele târzii le pot avea asupra siluetei.
Fie că eo cină copioasă sau doar o simplă gustare, se spune că după ora 18:00 nu mai trebuie să mâncăm nimic.
Mihaela Bilic contracareze, însă, acest mic. Ea spune că acest obicei interzis în cazul multor diete, despre care se spune că fac minuni, ar trebui, de fapt, încurajat. Ba chiar susține că masa de seară are rol dublu, acela de a ne hrăni și de a ne da o stare de bine. Citește mai mult…