Dincolo de frumusețile locurilor, România se laudă și cu o bucătărie specifică, iar turiștii de cele mai multe ori apreciază gastronomia din fiecare regiune a țării vizitată. Cel mai proaspăt exemplu vine de la doi americani plecați să cutreiere Transilvania.
Pașii i-au purtat pe Aimara și Gordon prin Brașov, oraș de care spun că s-au îndrăgostit pe loc.
Dar nu numai frumusețea Brașovului i-a dat pe spate, ci și bucătăria locală.
După ce au vândut toate bunurile proprietate personală, Aimara și Gordon au pornit în aventura vieții – o călătorie pe tot globul. Din România, cel mai mult le-a plăcut Brașovul și preparatele tradiționale din restaurantele transilvănene.
Într-un video postat pe rețelele de socializare, cei doi turiști americani își încep ziua cu o oprire la o patiserie stradală, de unde cumpără plăcintă cu brânză de oaie, covrig polonez și covrig cu vișine. „Delicios”, spun ei. Prânzul l-au servit la un restaurant din centrul orașului, acolo unde au fost atrași de ciorba de fasole în pâine, salata de vinete cu roșii, sarmale și bulzul cu cârnați. După ce au gustat din primul preparat, ciorbă de fasole în pâine, reacția lor a spus totul: „Oau, e atât de bun! Carnea de porc e afumată, e atât de aromat. Sigur o să mai comandăm ciorba de fasole în pâine cât timp o să mai stăm în România”.
„Am observat că în România totul se pune pe pâine. E foarte bun. Legumele sunt foarte bune în România”, au tras concluzia cei doi. Când au ajuns la sarmale, americanii au avut doar cuvinte de laudă: „Sarmalele miros incredibil. E delicios. Smântâna e atât de diferită față de cea din SUA. Am observat că în România se mănâncă foarte multă carne de porc”. De asemenea, cuplul a fost impresionat și de ultimul fel de mâncare, scrie brasov.net.
Nu au uitat, evident, nici de desert, pe care l-au găsit „foarte bun. Chiar aveam așteptări mari pentru că toată lumea spune că e delicios și trebuie să încerci. Și chiar e foarte bun, nu e foarte dulce”.