Două țări din Europa înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de la începutul pandemiei, din cauza focarelor universitare
Marea Britanie și Franța au raportat joi cea mai mare creștere a numărului zilnic de cazuri de coronavirus joi, cu Europa aflată într-un al doilea val de infecție.
Creșteri de noi cazuri pe fondul autoizolării a mii de studenți
Autoritățile franceze de sănătate au raportat 16.096 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore. Un total de 31.511 persoane au murit din cauza coronavirusului în Franța și au fost raportate 497.237 de cazuri.
Marea Britanie a raportat 6.634 de cazuri noi, aducând numărul total de cazuri confirmate la 416.363, a publicat pe Twitter Twitter Public Health England (PHE).
Creșterea vine în timp ce mii de studenți din toată Europa au început să se autoizoleze în urma focarelor de Covid-19.
Mai multe universități scoțiene au raportat focare Covid-19 legate de adunări ilicite în timpul sărbătorilor la începutul mandatului, cunoscute sub numele de „Săptămâna Freshers”.
Personalul de la Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie înmânează truse de testare studenților Universității din Glasgow în timp ce ajung la un centru de testare pop-up la reședința Murano Street Student Village.
Europa sub presiune
Există 6.031 de persoane în spital cu coronavirus în Franța, cel mai mare număr din 22 iulie, inclusiv 1.048 de persoane în unități de terapie intensivă. Un total de 1.048 grupuri de contagiune sunt sub observație (în creștere cu 11 în 24 de ore).
Autoritatea spitalelor publice din Paris a anunțat că va începe anularea unor proceduri non-elective în următoarele zile pentru a face loc pacienților cu coronavirus, deși a spus că va fi de la caz la caz și nu „anularea globală ca la mijlocul lunii martie. ”
În timp ce creșterea dramatică a cazurilor din Europa este explicată parțial de o capacitate mai mare de testare, multe țări observă, de asemenea, un procent mai mare de teste care revin pozitiv, potrivit experților în sănătate.
Continentul a raportat un record de 55.270 de cazuri zilnice în medie pe o perioadă de șapte zile, joi, dar doar 550 de noi decese, potrivit analizei CNN din cifrele Universității Johns Hopkins. Spitalele și persoanele sunt acum mai bine pregătite să facă față virusului, dar există temeri că decesele ar putea crește odată cu sosirea vremii mai reci și a sezonului gripal.
Comisarul UE pentru sănătate a avertizat că Europa se află într-un punct „decisiv” în abordarea celui de-al doilea val al său, iar acțiunile întreprinse acum vor determina severitatea restricțiilor necesare în următoarele luni.
Italia, cea mai afectată țară europeană la începutul pandemiei, a raportat joi o creștere relativ scăzută de 1.786 de cazuri noi, dar ministrul sănătății sale a avertizat: „Situația din Europa este gravă și nu poate fi subestimată”.