Prima pagină » Diverse » Dr. Adina Alberts, de la medic apreciat la INFLUENCER de succes. Cum a ajuns să aibă 1,5 milioane de urmăritori pe rețelele de socializare

Dr. Adina Alberts, de la medic apreciat la INFLUENCER de succes. Cum a ajuns să aibă 1,5 milioane de urmăritori pe rețelele de socializare

Dr. Adina Alberts, de la medic apreciat la INFLUENCER de succes. Cum a ajuns să aibă 1,5 milioane de urmăritori pe rețelele de socializare

Dr. Adina Alberts a strâns în ultimii ani o comunitate numeroasă de persoane interesate de menținerea stării de sănătate. Doar pe Facebook, peste 900.000 de oameni îi apreciază activitatea, numărul total al următorilor din mediul online fiind de aproximativ 1,5 milioane de persoane.

Ce o diferențiază pe dr. Adina Alberts de ceilalți influenceri și cum a ajuns să fie atât de apreciată în social media, aflăm chiar de la renumitul medic chirurg plastician.

Reporter.: Cum ați îmbinat medicina cu social media?

 Dr. Adina Alberts: În cariera de medic chirurg plastician, consider că am dat tot ce am avut de dat. Am învățat enorm de mult și am aplicat cu blândețe și cu empatie, toate tehnicile pe pacientele mele, care în cea mai mare măsură au fost încântate și foarte încântate. Dar nu asta era esențial, esențialul este că de-a lungul timpului și mai ales de când a venit pe lume fetița mea, Briana, am simțit că trebuie să mă dedic mult mai multor oameni.

Deci ceea ce fac eu sau pot eu să fac, sfaturile mele, experiența mea acumulată, să ajungă nu la 20 de persoane pe zi, ci – dacă se poate – la 20.000 sau la cât mai multe persoane pe zi. Pentru că, în ultimii ani, eu însămi m-am transformat într-o oarecare măsură, a început un proces de autocunoaștere intens, care nici pe departe nu s-a încheiat. Pe măsură ce descopăr lucruri atât de simple, dar atât de importante, care ne ajută pe noi toți să ne păstrăm sănătatea, doresc să împărtășesc cu toată lumea.

Așa a apărut ideea de a posta pe social media și, după o muncă de aproximativ 6-7 ani, am ajuns la frumoasa sumă rotundă de 900.000 de următori pe Facebook, peste 220.000 pe Instagram, aproximativ 215.000 pe TikTok, peste 42.000 pe YouTube, în total cred că sunt 1.400.000-1.500.00 de persoane pe toate rețelele de socializare.

„Majoritatea audienței mele este formată din femei”

Reporter: Care este audiența căreia vă adresați? 

 Dr. Adina Alberts:  Majoritatea audienței mele este formată din femei. De altfel, sfaturile mele sunt pentru femei. Ele sunt „doctorițele” familiilor lor, sunt persoanele care decid ce se pune pe masă, sunt persoanele care gătesc pentru cei mari și cei mici, și cred cu tărie că toate aceste informații care țin de sănătatea noastră și modul în care ne-o putem păstra ar trebui să fie accesibile mai ales pentru femei.

Reporter: Ce vă diferențiază de alți influenceri?

Dr. Adina Alberts: Cred că limbajul foarte simplu pe care l-am abordat, lipsit de pretenții academice medicale, m-a ajutat să ajung la toată lumea, iar informația mea să fie apreciată pentru că a fost înțeleasă. Foarte multe dintre sfaturile mele sunt de bun-simț, unele provin din strămoși, uitate, dar iată că au fost descoperite și mai au și studii în spate, care le atestă eficiența. Multe substanțe, multe plante și multe alte informații care ne sunt la îndemână nu le vedem pentru că suntem orbiți de reclamele stufoase și numeroase pentru diverse produse. Toate acestea am încercat să le readuc la viață și să le explic.

Cred că un alt lucru care mă diferențiază de ceilalți medici influenceri este și experiența de viață, cât și cea medicală. Eu sunt medic primar, doctor în medicină, chirurg plastician, cadru universitar. Și n-am renunțat și nu voi renunța niciodată la practica medicală, pe când alții – care sunt tineri specialiști –  au și renunțat la practica medicală și fac doar genul acesta de activitate, și anume de influenceri. Eu consider că  ai multe lucruri de spus atunci când și practici meseria.

O altă diferență dintre mine și ceilalți medici care fac același gen de activitate pe social media consider că este onestitatea, grija pentru seniori, pentru că ei sunt cei mai mari consumatori de informații pentru sănătate.

Poate a contribuit și faptul că am renunțat la o carieră și am început una într-un alt domeniu medical, dând toate examenele de rigoare, adică am vrut să arăt oamenilor ADEVĂR pe toată linia și faptul că am luat-o pe calea cea mai grea și că nu mă tem niciodată să fac acest lucru dacă sunt de părere că este calea corectă, care aduce cele mai multe satisfacții atunci când reușești.

Noua mea specialitate este cea de Sănătate Publică și Management, calificare care îmi dă dreptul practic să vorbesc despre orice factor extern sau intern care ne poate afecta sănătatea și care îmi permite să vin cu sfaturi astfel încât să ne protejăm.

Am avut colaborări pentru care mă simt extrem de onorată cu personalități, precum doamnele profesor doctor Luiza Spiru și Daniela Mănuc, domnul profesor doctor Leon Dănăilă, domnul profesor doctor Ion Duvac, domnul profesor doctor Vladimir Ciurea, domnul profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan, pentru că vorbim aceeași limbă și mă bucur să văd că eu la vârsta mea, am ajuns să văd „adevărul” pe care dumnealor îl propovăduiesc de o viață și e un plus pentru absolut noi toți, să încercăm să ne deschidem către aceste informații, fără să mai pierdem timp. Organismul se vindecă singur, este un adevăr absolut pe care l-am uitat, iar noi nu avem decât datoria de a-i crea condițiile optime ca el să se vindece atunci când este lovit sau impactat de o anumită boală.

„Doar despre vitamina C aflu în fiecare săptămână ceva nou și mi se pare ceva fascinant”

Reporter:  Care este cheia succesului creșterii dumneavoastră organice în social media?

Dr. Adina Alberts: Creșterea numărului de următoritori pe rețelele mele de socializare n-a fost un scop în sine. Totul a fost ca urmare a muncii mele, de ale cărei rezultate, evident, mă bucur, pentru că îmi arată că am fost apeciată pentru ce am făcut. Mai am încă multe lucruri de spus.

De exemplu, doar despre vitamina C aflu în fiecare săptămână ceva nou și mi se pare ceva fascinant să vin și să povestesc tuturor. Și este doar o vitamină, vă dați seama câte alte informații utile se pot găsi și pot fi aduse la lumină, iar noua specialitate îmi oferă și instrumentele, și înțelegerea ca să pot să mă descurc în noianul de studii – căci știm bine că sunt studii și pro și contra pentru aproape pentru orice, încât ne debusolează. Acesta este un motiv important pentru care am ales specialitatea pe care o fac acum.

Reporter: Ce vă motivează cel mai mult?

Dr. Adina Alberts: Ceea ce mă motivează să merg înainte este mulțumirea oamenilor, faptul că sfaturile funcționează, feedback-ul constant pe care-l primesc din partea lor. Evoluția în social media a fost firească, în sensul că această apreciere a oamenilor a dus la creșterea numărului de urmăritori, la redistribuirea unora dintre subiectele abordate și viralizarea multor pastile video cu sfaturi care să îi ajute să își mențină cu mai multă ușurință starea de sănătate sau să blocheze și să prevină agravarea unor patologii cronice.

„Îmi doresc să fiu un ajutor și o voce onestă atunci când cineva își dorește să facă o alegere corectă”

Reporter: Ce planuri de viitor aveți?

Dr. Adina Alberts: Îmi doresc să fiu un ajutor și o voce onestă atunci când cineva își dorește să facă o alegere corectă în ceea ce privește orice de pe raftul magazinelor, fie că este vorba despre creme, vitamine, pâine sau orice alt produs alimentar. Mi-ar plăcea și m-aș bucura enorm ca sfatul meu să facă diferența, iar alegerea urmăritorului meu să fie cea corectă și sănătoasă.

În paralel, mă ocup de cel mai amplu proiect de telemedicină pe care-l construiesc pentru noi,  românii, proiect 100% românesc și care se numește eTELEDOC. Platforma de telemedicină eTELEDOC își dorește să ofere acces la medic tuturor românilor oriunde s-ar afla, indiferent de locul în care au domiciliul – în țară sau în străinătate – sau sunt plecați în vacanță, să poată accesa servicii medicale de calitate în doar 20 de secunde.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar prețul pentru un pachet de servicii eTELEDOC, care include 2 videoconsultații, pornește de la 150 de lei. Consultațiile video nu au termen de valabilitate, pot fi împărțite între mai mulți membri ai familiei, prieteni sau vecini, în funcție de pachetul de servicii ales, și pot fi folosite și în cazul în care aveți nevoie de o programare pentru una dintre specialitățile: Pediatrie, Cardiologie, Medicină internă, Pneumologie, Neurologie, Diabet și boli metabolice, Dermatologie, Nutriție, Recuperare Medicală, Chirurgie plastică, Psihologie, Medicină de familie.

Există niște statistici sumbre în România și anume sunt 80.000 de decese anual în țara noastră pentru că nu există acces rapid la prim ajutor calificat.

Din 10.000.000 de apeluri la 112 cu urgențe de toate tipurile, 1,5 milioane sunt situații medicale non-urgente pentru care serviciul 112 nu are soluție în acest moment și atunci singura variantă este să te duci și să stai la rând la camerele de gardă și să aștepți ore în șir, pentru că, în România nu există ambulatoriu de permanență gratuit.

De curând, am pus bazele unei asociații a cărei menire este să ridice gradul de încredere al populației în corpul medical din România. Din păcate, această încredere a avut foarte mult de suferit și mi-aș dori să aduc la îndemână, la un click distanță, pentru oricine are nevoie medicul cel mai bun, cel mai apreciat, cu cele mai bune rezultate profesionale. Acest lucru va fi posibil cât de curând, când va fi finalizat site-ul dedicat acestei inițiative, care conține o hartă interactivă, iar oricine din țară, oriunde s-ar afla, va putea găsi în acest mod aproape de casă un medic dintr-o anumită specialitate, „girat” de feedback-uri pozitive de la alți pacienți. În concluzie, îmi doresc același lucru, să ajut oamenii la scară cât mai mare!

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele