Drama care a ieșit la iveală la „Chefi la cuțite”. „A fost un ȘOC care m-a marcat, eram exact în ultimele zile de sarcină”
În spatele unor farfurii perfecte cu care se prezintă în fața juriului de la „Chefi la cuțite” nu de puține ori stau oameni cu povești de viață formidabile. Este și cazul Loredanei Elena Șerban, care a povestit despre ce a trăit în tinerețe și cum a marcat-o puternic un anume moment.
„A fost un șoc pentru că eram exact în ultimele zile de sarcină”, a povestit ea.
Povestea Loredanei Elena Șerban i-a impresionat pe chefi
Loredana a venit la Chefi la cuțite ca să-i impresioneze pe jurați cu talentul ei în arta gătitului. Însă, vorbind cu chefii, ea a izbucnit în plâns în momentul în care și-a povestit, pe scurt, viața.
Drama trăită în tinerețe a făcut-o, însă, mai puternică, transformând-o în femeia stăpână pe ea din prezent.
S-a dus în Italia ca să-și viziteze o prietenă și a rămas acolo pentru 12 ani. Avea doar 24 de ani când și-a cunoscut soțul, un italian șarmant. Chiar dacă între timp cei doi au divorțat, din povestea lor de dragoste au rezultat doi copii minunați, de dragul cărora părinții păstrează relații excelente.
Părinții Loredanei erau angajați la o fabrică de dulciuri a unui mare producător de ciocolată și bomboane. Mama ei a decedat în urma unui teribil accident.
„Era ultima zi de muncă, practic nu trebuia să meargă la serviciu, dar a fost chemată pentru că se scotea un produs nou.
La calea ferată, la 5 minute de casă, mașina în care se afla a fost lovită de tren. I-a făcut praf! Ne-a sunat directorul fabricii și mi-a zis că mama, colega ei și soțul acesteia au decedat în accident.
Nu am putut veni la înmormântare. A fost un șoc care m-a marcat, dar mă bucur că fetița nu a pățit nimic, pentru că eram exact în ultimele zile de sarcină.
Mama nu a văzut-o niciodată, a murit cu două săptămâni înainte să nasc. Dar, se pare că Dumnezeu mi-a luat un înger și mi-a dat un altul”, a povestit Loredana Elena Șerban.
După pierderea mamei, și-a adus tatăl în Italia, însă l-a pierdut și pe el, fiind răpus de cancer. Decesul soției i-a declanșat boala bărbatului, care în doar câteva luni s-a stins din viață.
Ce preparat a gătit Loredana
În fața chefilor, Loredana Elena Șerban s-a prezentat cu o ciorbă de perișoare reinterpretată în stil propriu.
Femeia spune că de șase ani lucrează ca bucătar.
„Sunt bucătar și lucrez la Academia Forţelor Aeriene «Henri Coandă», din Brașov, la popotă. Pregătesc pentru toți, ultima dată am lucrat pentru 95 de persoane, dintre care 30 au fost americani. Efectiv, au lins farfuria! Sunt singură în bucătărie, nu am ajutor.
Gătesc de șase ani în bucătărie, dar pentru familie gătesc de o viață”, le-a povestit ea juraților.
Preparatul Loredanei i-a dat pe spate pe chefi, ea fiind trimisă mai departe în concurs, în etapa de „bootcamp”.