Prima pagină » Diverse » DRUMUL din România puțin cunoscut, dar cu mult mai spectaculos decât Transalpina și Transfăgărășan. Tu ai parcurs acest traseu?

DRUMUL din România puțin cunoscut, dar cu mult mai spectaculos decât Transalpina și Transfăgărășan. Tu ai parcurs acest traseu?

DRUMUL din România puțin cunoscut, dar cu mult mai spectaculos decât Transalpina și Transfăgărășan. Tu ai parcurs acest traseu?

România continuă să uimească și ne referim, de data aceasta, la frumusețea peisajelor care se lasă a fi descoperite. Unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară este prea puțin cunoscut, deși oferă un traseu de vis, întins pe aproape 100 de km.

De fapt, se spune că acest drum ar fi chiar mai spectaculos decât Transalpina și Transfăgărășan.

Transursoaia, 80 de km de șosea pitorească

Printre numeroasele peisaje de vis din țară se numără și un drum mai puțin cunoscut.

Transursoaia este o șosea pitorească întinsă pe 80 de kilometri și care unește localitățile Albac și Huedin.

Transursoaia propune serpentine înguste care străbat munții, dezvăluind temerarilor peisaje de o frumusețe aparte. Situat la o altitudine maximă de 1.300 de metri, acest drum înseamnă o călătorie de vis prin inima munților, oferind priveliști care îți taie răsuflarea.

Nici nu putea să fie altfel, de vreme ce traseul străbate Țara Moților, zonă care propune peisaje pline de farmec, cu locuitori minunați, oameni primitori.

Parcurgând acest drum de munte descoperi și atracții turistice locale fascinante.

De exemplu, în satul Fericet se poate vizita Casa Memorială Horea, care încă păstrează amintirea unuia dintre marii eroi ai istoriei României.

Totodată, acest traseu trece prin apropierea Lacului Beliș, o destinație de o frumusețe răpitoare.

Merită spus că Transursoaia nu este o atracție doar pentru cei care adoră să parcurgă cu mașina drumuri spectaculoase. Și bicicliștii pot parcurge acest traseu, care le dă posibilitatea să experimenteze în mod direct frumusețea peisajelor.

Transursoaia, sfaturi pentru o călătorie în siguranță

  1. Asigură-te că mașina este pregătită pentru drumurile montane, având în vedere serpentinele și variabilitatea condițiilor meteo;
  2. Ia-ți timp să te oprești și să admiri priveliștea. Există numeroase locuri pitorești potrivite pentru opriri și fotografii memorabile;
  3. Dacă ești pasionat de ciclism, pregătește-ți echipamentul potrivit și bucură-te de experiența unică a pedalatului prin peisaje montane.
Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele