Prima pagină » Diverse » EDUCATIV. Jocuri sigure și inteligente pentru copii. Cu ce poți înlocui consola sau telefonul mobil

EDUCATIV. Jocuri sigure și inteligente pentru copii. Cu ce poți înlocui consola sau telefonul mobil

EDUCATIV. Jocuri sigure și inteligente pentru copii. Cu ce poți înlocui consola sau telefonul mobil

Când sunt mici, copiii asimilează incredibil de repede informații și învață foarte repede.

Iată câteva jocuri inteligente pentru copilul tău care îl vor ajuta să se dezvolte și care ar putea înlocui cu succes obiceiul de a sta toată ziua cu ochii în telefon, tabletă și altele.

1. La ce obiect m-am gândit?

Gândeste-te la un obiect pe care copilul tău va trebui să îl ghicească folosind întrebări. Tu răspunzi doar cu „Da” sau „Nu” în funcţie de corectitudinea întrebării.

Exemplu: te-ai gândit la cuvântul „mazăre”. Copilul întreabă dacă este de mâncat, iar răspunsul tău a fi „da”. Copilul întreabă dacă este fruct, iar răspunsul tău va fi „nu” și tot așa până ajunge la cuvântul la care te-ai gândit. Puteți chiar să faceți schimb de roluri, iar copilul se va gândi la un cuvânt și tu pui întrebările.

2. Cutia cu surprize

Într-o cutie vei pune câteva obiecte la alegere. Leagă copilul la ochi și el va trebui să aleagă un obiect pe care să-l ghicească după ce l-a pipăit. Va primi un punct pentru fiecare obiect identificat, iar dacă greșește, dă-i o pedeapsă haioasă.

3. Mica petrecere

Foto: shutterstock

Puteți improviza o petrecere alături de cei mici. Așezați pe o măsuță ceşcuţe de jucărie, scăunele, tacâmuri și puteți servi ceai, cafea (care poate fi înlocuită de ceai sau suc de fructe). În timpul petrecerii exersați împreună bunele maniere care se impun atunci când avem invitați. Învață-l cum să se exprime politicos, cum să manânce folosind tacâmuri, cum să țină cont de prezența altor persoane

4. Iniţiere în lectură

Acest joc îl poate învăța pe copil să citească, în cazul în care nu știe. Alege un text și arată-i o literă, apoi spune-i să găsească toate literele identice cu cea arătată de tine. Ajută-l spunându-i că le poate găsi mai ușor dacă le caută de la stânga la dreapta. Este un mod simplu de a-l învăța denumirea literelor, dar și a cifrelor.

5. Găsește diferențele

Acest joc este un bun stimulent pentru atenție și concentrare. Găsește fișe potrivite pentru vârsta lui pe care le vei printa și ajută-l să găsească diferențele din imagini. Nu trebuie să fie nici prea simple, nici prea complicate.

Sursa: avocatnet.ro.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele