SpaceX, compania lui Elon Musk, a pornit un parteneriat cu armata americană. Va fi construită o rachetă capabil să să transporte arme oriunde în lume într-o oră. SpaceX va analiza costurile, iar testele iniţiale vor începe în 2021. În prezent, avionul de transport folosit de americani, care a costat 218 milioane de dolari, poate să facă drumul din Florida până în Afganistan în 15 ore. Cu racheta Space X, călătoria va dura o oră.
SpaceX își propune să construiască o rachetă capabilă să ajungă oriunde în lume într-o oră și pentru acest lucru s-a semnat un parteneriat cu armata americană, scrie thehill.com.
SpaceX urmează să înceapă munca. Ei trebuie să estimeze costurile şi provocările tehnice. Însă estimează că primele teste vor avea loc anul viitor.
Anunţul vine la câteva zile după ce SpaceX a obţinut un contract de 149 de milioane de dolari, cu Pentagonul, pentru construirea unor sateliţi care să detecteze rachete.
În august, compania lui Elon Musk a obţinut 40% dintr-un alt contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru a construi noi rachete pentru US Space Force. Acesta este noul departament spaţial al armatei americane.
SpaceX și contractorul de apărare L3 Harris au fost aleși pentru a construi sateliții ca parte a Trache 0 a Arhitecturii Spațiale a Apărării Naționale, care va include 20 de sateliți cu straturi de transport și 8 sateliți de urmărire. L3 Harris a primit 193 de milioane de dolari de la agenție pentru a-și construi sateliții.
Acești sateliți sunt în prezent dezvoltați de Lockheed Martin și York Space Systems în cadrul unor contracte separate.
SpaceX își va dezvolta sateliții în jurul unui senzor cu infraroșu cu un câmp vizual larg, a declarat pentru SpaceNews directorul Agenției de Dezvoltare Spațială, Derek Tournear. Compania intenționează să construiască satelitul pe baza satelitului său Starlink, dar va avea ca senzorul OIPR să vină de la un alt furnizor. Sateliții ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului fiscal 2022. SpaceX a lansat marți 60 de noi sateliți Starlink la Centrul Spațial Kennedy din Florida.