Europa în pragul unui al doilea val? Germania oferă teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor. Cazurile cresc în Franța, Belgia și Italia

Europa în pragul unui al doilea val? Germania oferă teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor.  Cazurile cresc în Franța, Belgia și Italia
Italia închide cluburile de noapte și măștile de protecție devin obligatorii în spațiile deschise
Publicat: 25/07/2020, 10:03
Actualizat: 05/08/2020, 13:59

Germania va oferi teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor care se întorc, întrucât Covid-19 este în creștere în Europa, iar cazurile cresc în Franța, Belgia și Italia.

Ministrul Sănătății din Berlin, Dilek Kalayci, a declarat ieri că cei care se întorc din țările cu risc ridicat ar trebui să fie testati, iar cei care se întorc din țările care nu prezintă risc vor avea și o opțiune.

De asemenea, a spus că testele vor fi inițial neobligatorii, iar costurile vor fi suportate de stat în toate cazurile în noua măsură convenită de miniștrii sănătății din cele 16 state din Germania, potrivit Dailymail.co.uk

Se întâmplă că Franța a raportat o crestere puternică a cazurilor de coronavirus, cu peste 1.062 de noi infecții înregistrate ieri, comparativ cu 584 de marți.

179/5000 Germania va oferi teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor care se întorc, întrucât Covid-19 se preocupă în toată Europa. În imagine: oamenii ieri coadă la un centru de testare pe aeroportul din Frankfur FOTO: Dailymail.co.uk

Cazurile din Franta au crescut cu 66% în ultimele trei săptămâni

Autoritățile din domeniul sănătății spun că cazurile de pe continentul francez au crescut cu 66% în ultimele trei săptămâni, cu o creștere de 26% doar în ultima săptămână.

Îngrijorările legate de creșterea cazurilor din Franța au îndemnat deja guvernul să facă obligatorie purtarea de mască în toate spațiile publice interioare săptămâna aceasta.

În actualizarea lor zilnică despre focarul Franței care a ucis deja 30.182, autoritățile medicale au spus că oamenii nu au grijă să se distanțeze social și că „obiceiurile noastre recente au favorizat răspândirea virusului de câteva săptămâni”.

„În timpul verii și a vacanțelor, poate părea dificil păstrarea distanței, spălarea în mod regulat a mâinilor și să purtarea măștilor în spații închise”.

Dar acest efort individual și colectiv este crucial pentru a împiedica virusul să revină.

Primarul localității populare pe plajă La Baule-Escoublac a avertizat zeci de mii de turiști care se aglomerează acolo pentru a observa distanțarea socială, după ce orașul a fost inundat de turiști.

FOTO: O plajă plină în Argeles-sur-Mer, în sudul Franței

Belgia a raportat că noile infecții au crescut cu 89% față de săptămâna precedentă

În Belgia, autoritățile medicale au declarat că o fetiță de trei ani a murit după ce a testat pozitiv COVID-19, deoarece noile infecții au crescut cu 89% față de săptămâna precedentă.

Joi, autoritățile belgiene au impus restricții pentru a încetini răspândirea coronavirusului, inclusiv obligativitatea măștilor în spațiile publice aglomerate în aer liber.

Creștere a cazurilor cu coronavirus și în nordul Italiei, identificate la persoanele întoarse din străinătate

În Italia, numărul de noi infecții raportate joi a sărit la peste 300, prima dată când au depășit peste 300 de la mijlocul lunii iunie.

Majoritatea cazurilor noi au avut loc în nordul Italiei, unde focarul a început în februarie în Europa. Dar regiunile sudice, relativ scutite de cele mai grave dintre pandemii, au fost observate în ultima vreme grupuri de infecții.

Multe cazuri recente cu coronavirus au fost identificate la persoanele întoarse din străinătate, majoritatea fiind lucrători străini din Asia, Europa de Est sau Balcani.

În Italia au existat și grupuri care nu au respectat măsurile, în rândul turiștilor, inclusiv în Riccione, un oraș de stațiune pe malul Mării Adriatice.

Săptămâna trecută, primarul din Capri, unul dintre cele două orașe principale de pe insula turistică din Mediterana, a pus în aplicare obligativitatea că oamenii să poarte măști pe stradă.

Piața principală din Capri, cu cafenelele sale la modă și străzile înguste, magazine de modă de lux, a fost plină  de turiști, mulți dintre ei nu purtau masca sanitară .

Trei tineri români care s-au întors acasă săptămâna aceasta după o vacanță au fost pozitivi pentru COVID-19, a spus presa italiană vineri.

În Italia, măștile trebuie purtate în magazine, bănci, biserici, în mijloacele de transport în comun și în toate locurile unde este imposibil să păstrezi o distanță sigură de distanță, inclusiv în aer liber.

Întrucât Franța și Norvegia au amenințat să-și închidă granițele cu Spania, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus.

Franța a spus că nu ar exclude închiderea frontierei cu regiunea catalană a Spaniei, deoarece are o „creștere semnificativă” a infecțiilor, potrivit autorității franceze de sănătate publică.

Catalonia a fost în centrul unei recuperări a cazurilor de coronavirus, de când Spania a ridicat măsurile de izolare la nivel național, în urmă cu o lună.

Pe fond Spania se teme că condițiile precare de trai pentru lucrătorii agricoli sezonieri creează puncte fierbinți pentru coronavirus. Ministrul Agriculturii al națiunii a declarat vineri că autoritățile pune presiune asupra angajatorilor pentru a asigura cazare și transport decent acestora.

Ministerul Sănătății din Spania a raportat joi în ultimele 24 de ore 971 de infecții, cea mai mare creștere zilnică din țară de la încheierea blocajului

Unii lucratori din Europa au fost legati de locurile de muncă de la un abator din Germania. Compania care administrează abatorul, care a fost în centrul unui focar major luna trecută, a declarat că încă 30 de angajați s-au testat pozitiv pentru coronavirus – dar majoritatea au fost cazuri vechi, retestate.

Autoritățile au raportat mai mult de 2.000 de cazuri la focarul de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, din vestul Germaniei, ceea ce a dus luna trecută la blocarea parțială a zonei respective.

Ministrul Sănătății, Oliver Véran, a avertizat la începutul acestei săptămâni că Franța are între „400 și 500 de grupuri active” de virus.

Președintele Emmanuel Macron a declarat „prima victorie” asupra virusului în iunie și a pus capăt stării naționale de urgență, dar rămân focarele locale.

Există un număr în creștere de cazuri în nord-vestul și în regiunile de est, în special în departamentul de nord-vest din Mayenne.

Franța a înregistrat primele trei cazuri de coronavirus pe 25 ianuarie și primul său deces la mai puțin de o lună mai târziu, pe 15 februarie.

De atunci, țara a înregistrat un număr total de 179.398 de cazuri confirmate de eroare ucigașă și 30.182 de decese.

Franța a atins punctul maxim al noilor cazuri de coronavirus zilnic la 1 aprilie, când au existat 7.578 de noi diagnostice.

De atunci, cazurile au evoluat în jos, dar cele mai recente date sugerează că cazurile încep să urce din nou.

Șeful agenției naționale de sănătate din Franța, Jerome Salomon, a declarat că autoritățile au anticipat un al doilea val de cazuri „toamna sau această iarnă”, în funcție de un impact sezonier care rămâne incert.

„Ceea ce trebuie să înțelegem este că reapariția epidemiei va depinde practic de comportamentul nostru”, a spus el într-un interviu acordat ziarului Figaro.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți...
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar