Există un animal care nu MOARE niciodată. Cum se numește și cum este posibil acest lucru

Publicat: 16 01. 2024, 15:41
Există un animal care nu moare niciodată / Sursa foto: captură video YouTube

Există un animal care nu moare niciodată. Descoperirea i-a șocat până și pe oamenii de știință. Cum se numește și cum este posibil acest lucru.

Hydra este animalul care nu moare niciodată. Celulele lui se divizează la nesfârşit şi nu-şi pierd niciodată capacitatea de reproducere.

Conform studiilor oamenilor de știință, Hydra – fusiformă, care este un polip de apă dulce, poate trăi pentru totdeauna, fără a îmbătrâni.

„Am început experimentul pentru că am avut intenţia de a dovedi faptul că Hydra nu poate scăpa de îmbătrânire. Propriul meu merit mi-a demonstrat că am greşit – de două ori”, a declarat cercetătorul Daniel Martinez, un biolog de la Colegiul Pomona din SUA, citat de Descoperă.

Capacitate uimitoare de regenerare

Una dintre caracteristicile ale Hydrei fusiforme este abilitatea sa de regenerare continuă. Dacă este tăiată în bucăți, fiecare fragment poate să se regenereze și să devină o nouă Hydra complet funcțională. Acest proces de regenerare este posibil datorită capacităților sale stem remarcabile, care permit celulelor să se transforme în orice tip de celulă necesar.

„Hydra este cunoscută pentru capacitatea de regenerare. Cele mai multe dintre celulele corpului lor sunt celule stem . Aceste celule sunt capabile de diviziune continuă. La om, aceste celule „atotputernice” sunt prezente doar în primele zile ale dezvoltarii embrionare. Hydra, prin contrast, îşi reînnoieşte în mod constant corpul cu celule noi”, afirmă Martinez.

De ajutor în cercetarea nemuririi

„Eu cred că un individ Hydra poate trăi pentru totdeauna în condiţiile potrivite. În condiţiile diferite de cele din laborator, boala, prădătorilor şi contaminarea apei ucide populaţia de hydre  înainte ca acestea să-şi poată realiza imortalitatea.

Sper acest studiu să ajute oamenii de ştiinţă pentru a cerceta mai profund nemurirea, iar aceste animale să ajute la dezlegarea misterului îmbătrânirii”, a mai spus cercetătorul.