Filmul Noah, regizat de Darren Aronofsky, a avut parte de multe controverse încă din momentul lansării, așa că mulți se întreabă ce anume s-a schimbat de azi este atât de popular.
Netflix l-a trecut în Top 10 și mulți îl apreciază și recomandă.
Ne-am obișnuit cu stilul de acțiune care l-a făcut celebru pe Russell Crowe în „Gladiatorul”, dar el a apărut și într-un film de proporții epice, care însă nu s-a descurcat atât de bine în „meciul” cu criticii.
Noah, regizat de Darren Aronofsky în 2014, avându-l pe Russell Crowe pe afiș, a fost întâmpinat cu recenzii extrem de mixte, dar de ceva timp are parte de o creștere bruscă a popularității și asta în mare parte datorită Netflix.
Epopeea, în care mai joacă Jennifer Connelly și Emma Watson, spune povestea lui Noe, bărbatul care a construit o arcă și a salvat câte un exemplar din animalele planetei de potopul apocaliptic trimis de Dumnezeu asupra Pământului.
„Noe” a acumulat venituri de 500 de milioane de dolari, dar criticii nu l-au primit foarte bine, dimpotrivă, am putea spune.
În prezent, însă, filmul este în Top 10 cele mai vizionate pelicule pe Netflix.
Chiar și actorul vedetă s-a arătat surprins de interesul oamenilor pentru acest film – „Aceasta este o întorsătură interesantă a evenimentelor”, a scris pe X Russell Crowe. „Dacă nu ați văzut niciodată «Noah», rulează în prezent pe Netflix. Fii pe fază!”.
Și regizorul Darren Aronofsky a mulțumit oamenilor pentru că urmăresc pelicula lui la 10 ani după ce a filmat-o și a remarcat că „este distractiv să vezi că încă mai agită oala”.
Și, totuși, de ce este „Noe” un film atât de controversat? Pe Rotten Tomatoes, un site specializat, pelicula are un scor de 75% și la audiență a strâns doar 41%.
Unii critici au numit „Noe” „un film curajos și provocator”, în timp ce alții l-au considerat „neuniform, un dezastru cinematografic de proporții cu adevărat biblice”.
„Poate că una dintre cele 10 Porunci ar trebui să fie să nu faci o epopee a Vechiului Testament”, a scris Kate Muir, de la The Times.
„Epic exagerat. Film grandios diluat de auto-seriozitate. Performanțe și efecte speciale uimitoare, dar prea greoi firul pentru a-l urmări”, a scris un critic.
De asemenea, se pare că mulți spectatori s-au arătat deranjați de faptul că regizorul a îndepărtat mult povestea de relatările Bibliei, reinterpretarea lui Aronofsky nefiind pe placul tuturor.
Darren Aronofsky, evreu la origine, s-a apărat spunând că nu a vrut ca filmul său să îi supere pe oamenii care nu erau religioși. Și a reușit să-i enerveze pe ceilalți, iată.
„Este greu să nu vedem Marele Potop, în sine, ca o parabolă despre schimbările climatice, precum și modul în care situația dificilă a refugiaților se reflectă în știrile actuale”, a spus Aronofsky, citat de indaily.com.