Prima pagină » Diverse » Florin Cîțu explică motivul pentru care nu se dau vouchere de vacanţă în 2021

Florin Cîțu explică motivul pentru care nu se dau vouchere de vacanţă în 2021

Florin Cîțu explică motivul pentru care nu se dau vouchere de vacanţă în 2021

Voucherele emise în 2019 şi în 2020 nu au fost folosite, spune premierul Florin Cîţu, şi s-a decis prelungirea lor, explicând motivul pentru care bugetarii nu mai primesc anul acesta tichete de vacanţă.

După şedinţa de Guvern, premierul Florin Cîţu a explicat de ce nu se emit anul acesta vouchere de vacanţă.

În România astăzi au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă care nu au fost folosite, pentru că ştiţi foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanţă, pe de altă parte (…) am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget”, a explicat Cîţu.

Fostul ministru al Turismului din guvernarea PSD, Bogdan Trif, l-a criticat pe premierul Florin Cîţu, pe tema neacordării voucherelor de vacanţă. Acesta a mai spus şi că, din discuţiile cu funcţionari din Guvern, a aflat că pregăteşte şi majorarea cotei de TVA pentru turism.

Florin Cîțu, despre măsurile prevăzute în OUG: „Vorbim de cheltuieli crescute din pix de PSD și care nu mai pot fi susținute de economie”

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 10 februarie, după ședința de Guvern, că ordonanța de urgernță în care sunt prevăzute mai multe financiare nu a fost încă adoptată.

Florin Cîțu a subliniat faptul că nu se renunță la impelmentarea unor măsuri nepopulare.

„Cheltuielile cu asistența socială și salariile au ajuns la 110 miliarde lei la finalul anului. E nevoie de măsuri structurale. Evoluția economiei e, din păcate, sub lupa agențiilor de rating și, din cauza măsurilor luate de PSD, România e singura țară din UE în procedura de deficit excesiv. Mai mult: în 2021, majoritatea statelor UE vor reduce deficitul la aproape 6% din PIB. Trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte, așa nu se mai poate.

Vorbim de cheltuieli crescute din pix de PSD și care nu mai pot fi susținute de economie. Vom recalibra finanțele României și vom începe cu o creștere a veniturilor de 13% față de anul trecut. Cheltuielile vor crește cu doar 5% față de anul trecut. Voucherele de vacanță din 2019 și 2020 au fost prelungite pentru a fi folosite și anul acesta. Deci sunt în economie în acest moment vouchere în valoare de 2,4 miliarde de lei”, a declarat Florin Cîțu.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele