Prima pagină » Diverse » Florina Presada, acuzații la adresa conducerii USR-PLUS: ”Competiția internă la București nu a existat. Ce vedem acum e o confruntare între o conducere care a devenit abuzivă, care-şi impune oamenii pe listă”

Florina Presada, acuzații la adresa conducerii USR-PLUS: ”Competiția internă la București nu a existat. Ce vedem acum e o confruntare între o conducere care a devenit abuzivă, care-şi impune oamenii pe listă”

Florina Presada, acuzații la adresa conducerii USR-PLUS: ”Competiția internă la București nu a existat. Ce vedem acum e o confruntare între o conducere care a devenit abuzivă, care-şi impune oamenii pe listă”

Senatoarea Florina Presadă a vorbit joi la Adevărul Live despre problemele din USR-PLUS Bucureşti, acuzându-i pe Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui că au venit cu o listă specială de delegaţi care să voteze locurile eligibile la parlamentare după ”cum li se va cere”. Florina Presada consideră că și-a făcut treaba de senator, taxând abuzurilor colegilor săi de-a lungul timpului, fiind aleasă pentru acest scop, nu ”că să muncescă în partid ”. Modelul  USR-PLUS, spune Presada, ”de a promova oameni pe bază de loialitate au adus deservicii USR-ului ”. Senatoarea a declarat că în interiorul partidului ”nu există o diviziune pe linie ideologică, ci o conducere abuzivă, care-și impune oamenii pe lista ”, fără a ține cont de nevoile românilor, dovedit de rezultatele alegerilor locale

Comparând cu alegerile europarlamentare, unde alegătorii au avut posibilitatea de a-și alege candidații, existând o campanie internă, la cele parlamentare, în cadrul conferinței municipale delegații aleg candidații, termenele pentru înscriere fiind stabilite ”de pe azi pe mâine, fiind indicată lista acestora”, a declarat senatoare la adevărul live.

Senatoarea Florina Presadă: ”Competitia internă la Bucuresti nu a existat, ci un alt sistem, cu delegati. Pe un anumit site au apărut indicaţii de vot pentru membrii filialei de vot USR Bucureşti”

”Membrii USR şi PLUS, la europarlamentare au putut să-şi aleagă candidaţii pe listele pentru alegerile europarlamentare. Am avut atunci vot universal, dezbateri, o campanie internă consistentă iar membrii au putut alege în deplină cunoştinţă de cauză. Acum se foloseşte alt sistem, sistemul cu delegaţi. În fiecare filială se aleg delegaţi iar aceşti delegaţi formează conferinţa municipală care la rândul ei va alege candidaţii USR-PLUS pentru parlamentare. Acest proces, această competiţie internă în filiala Bucureşti nu a existat. De pe azi pe mâine s-au anunţat termenele pentru a te putea înscrie ca delegat în conferinţa municipală şi tot aşa, pe un anumit site au apărut indicaţii de vot pentru membrii filialei de vot USR Bucureşti în sensul în care aceştia trebuia să aleagă o anumită listă de delegaţi, astfel încât aceştia să poată vota o anumită listă de parlamentari. Nu a existat o competiţie, un concurs adevărat între membrii înscrişi pentru a putea fi înscrişi delegaţi”.

Senatoarea Presada: ”Nu a existat o competiţie internă. Votul cu delegaţi te împinge să votezi o listă. Eu şi ceilalţi colegi am militat pentru votul universal. Sunt foarte dezamăgită că Vlad Voiculescu e părtaş”

”Ce trebuie reţinut e că nu a existat o competiţie internă. S-a dat o listă de la centru şi aceia au fost aleşi. Păcatul acestui sistem e că într-adevăr, votul cu delegaţi te împinge să votezi o listă. Eu şi ceilalţi colegi am militat pentru votul universal în interiorul partidului. (…) Sunt foarte dezamăgită că Vlad Voiculescu e părtaş la ceea ce se întâmplă în Bucureşti acum cu aceste liste şi recomandări date membrilor filialelor să voteze numai anunţi oameni”.

Pe Dan Barna îl descrie că fiind ”foarte activ şi susţine anumite excluderi”.

”Nu ştiu ce va face Dan Barna mai departe, am văzut că în Biroul Naţional e foarte activ şi susţine anumite excluderi”.

Florina Presada consideră că și-a făcut treaba de senator, taxand abuzurilor colegilor săi de-a lungul timpului, fiind aleasă pentru acest scop, nu ”că să muncescă în partid ”. Modelul  USR-PLUS, spune Presada, ”de a promova oameni pe bază de loialitate au adus deservicii USR-ului ”.

Florina Presada: ”Oamenii au văzut lucrul acesta la prezidenţiale, la locale şi vedem rezultatul electoral al acestor politici de a promova oameni pe bază de loialitate pentru conducerea partidului ”

 ”Am taxat în mod egal abuzurile sau derapajele indiferent de sursa lor. Fie că era vorba de Cristi Ghinea, Nicuşor Dan, Dan Barna sau Claudiu Năsui. Mi-am dorit să-mi fac treaba de senator şi am considerat că în felul acesta aduc un plus de valoarea cetăţenilor. Nu am fost aleasă pe 11 decembrie 2016 senator ca să muncesc în partid. Am fost aleasă să-mi fac treaba de senator.

Acest tip de gândire că oamenii vor vota oricum USR-PLUS este un tip de gândire extrem de arogant care ne-au adus de-a lungul timpului foarte multe deservicii. Oamenii au văzut lucrul acesta la prezidenţiale, la locale şi vedem rezultatul electoral al acestor politici de a promova oameni pe bază de loialitate pentru conducerea partidului în loc să promovăm oameni în funcţie de munca lor şi de meritele pe care le au în munca lor ”. 

Senatoarea a declarat că în interiorul partidului ”nu există o diviziune pe linie ideologică, ci o conducere abuzivă, care-și impune oamenii pe lista ”, fără a ține cont de nevoile românilor, dovedit de rezultatele alegerilor locale.

Florina Presada: ”Nu există în acest moment o diviziune pe linie ideologică în interiorul partidului. Rezultatele obţinute de USR-PLUS la alegerile locale sunt nişte rezultate slabe ”

 ”Nu există în acest moment o diviziune pe linie ideologică în interiorul partidului. Ce vedem acum e o confruntare între o conducere care a devenit abuzivă, care-şi impune oamenii pe listă, fără să ţină cont de ceea ce au nevoie cu adevărat românii, fără să ţină cont că în interiorul partidului trebuie să recompensăm meritocraţia. Rezultatele obţinute de USR-PLUS la alegerile locale sunt nişte rezultate slabe ”. 

Cum va selecta PSD viitorii parlamentari, după demiterea liderilor de partid?!

Selecția viitorilor parlamentari va fi făcută în temeiul a două criterii, potrivit  unui document redactat de președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, citat de TVR1

Rezultatele de la alegerile locale si o bună activitate legislativă

Astfel, organizațiile partidului vor analiza rezultatele de la alegerile locale si o bună activitate legislativă.

Pentru a decide listele propuse de organizațiile județene, actualii parlamentari care își mai doresc un mandat trebuie să demonstreze că au avut o bună activitate legislativă: propuneri de legi, luări de cuvânt sau activitate în comisiile permanente.

Alte criterii de care vor ține cont social democrații când vor alcătui lista de parlamentari sunt aparițiile în presă, activitatea pe site-ul personal sau pe blog, asocieri cu diverse subiecte, teme și politici, sau conduita profesională.