Prima pagină » Diverse » Fotografia unui polițist român, afişată în Times Square. MAI: „Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!”

Fotografia unui polițist român, afişată în Times Square. MAI: „Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!”

Fotografia unui polițist român, afişată în Times Square. MAI: „Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!”

Robert Bagdi, un polițist de frontieră român din Oradea, a ajuns să fie cunoscut peste ocean. Acesta apare într-un panou publicitar în Times Square, New York, și e considerat erou.

Ministerul Afacerilor Interne a adus în spațiului public povestea lui Robert Bagdi de a-i salva pe cei aflați într-o stare critică.

MAI: „Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!”

Chipul lui Robert Bagdi e proiectat pe panourile publicitare din Times Square, New York

Românul a devenit cunoscut prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold și Neversea. Până la 23 de ani, Robert are deja 60 de vieți salvate, iar chipul lui e proiectat pe panourile publicitare din Times Square, New York, alături de chipurile altor trei donatori de sânge.

23 de ani și 60 de vieți salvate.

El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre…

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Monday, November 9, 2020

 

Tânărul polițist își petrece timpul său liber salvând vieți. Totul a început în 2017, la momentul în care tânărul, în vârstă de 23 de ani, a aflat că o persoană are nevoie urgentă de sânge. După ce s-a oferit să doneze sânge, această experiență i-a schimbat viața, promițând că va dona în fiecare lună, în sprijinul celor bolnavi.

Robert Bagdi, agent de poliţie„Tot am văzut la televizor, oamenii au nevoie de sânge, au nevoie de ajutor. Am fost să încerc şi, de prima dată de când am făcut-o, am continuat până acum cu succes. Doresc să continui, cât de mult, cât de mult pot eu să ajut oamenii, atâta să tot mă duc acolo să le răspund cu pozitivitate oamenilor care au nevoie de mine.”

Alături de o asistentă medicală, un măcelar şi un şofer de troleibuz, Robert se află în topul donatorilor de sânge din România. De-a lungul mai multor ani au salvat 852 de pacienți care aveau nevoie disperată de sânge.

Robert e cel mai tânăr dintre cei patru, fiind de doar doi ani donator permanent.