FRUCTUL banal care te scapă de murdărie și mirosurile neplăcute din casă. Un aliat de nădejde la curățenie

Publicat: 29 08. 2024, 11:34
Actualizat: 29 08. 2024, 11:39

Pentru curățarea locuinței este recomandat să utilizăm și produse naturale pentru că sunt mai puțin toxice și nu dăunează suprafețelor. Una dintre cele mai bune metode metode de eliminare a murdăriei și a mirosurilor este banala lămâie. 

Lămâia este un fruct ieftin pe care îl găsești la orice supermarket, însă puțini știu că poate fi utilizat atunci când faci curățenie pentru a elimina mizeria și mirosurile persistente.

Iată cum acest fruct citric poate deveni un ajutor de nădejde pentru orice gospodină.

Cum poate fi folosită lămâia pentru curățenie:

Împrospătarea aerului: Tăiați o lămâie în jumătate și lăsați-o pe o farfurie în diverse colțuri ale casei pentru a absorbi mirosurile neplăcute și a lăsa un parfum proaspăt.

Curățarea suprafețelor: Amestecați sucul de lămâie cu apă și folosiți-l pentru a șterge suprafețele din bucătărie, băi sau alte locuri din casă. Lămâia ajută la îndepărtarea grăsimii și a bacteriilor.

Îndepărtarea mirosurilor din frigider: Puneți câteva felii de lămâie într-un bol mic în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute și a menține un aer proaspăt.

Curățarea și dezinfectarea tăvilor și a chiuvetelor: Frecați suprafața cu o jumătate de lămâie presărată cu sare pentru a îndepărta petele, mirosurile și depunerile.

Dezodorizarea coșului de gunoi: Plasați coji de lămâie la fundul coșului de gunoi pentru a preveni mirosurile neplăcute.

O utilizare mai puțin cunoscută pentru lămâie este curățarea aparatelor de cafea, ce pot beneficia de o decalcifiere naturală folosind o soluție de suc de lămâie și apă.

CITEȘTE ȘI:

Un nutriționist vorbește despre METALELE grele din organism și efectele lor asupra sănătății. Care sunt simptomele unei intoxicații

Ce consumi, de fapt, când mănânci un iaurt Pilos cumpărat din supermarketurile Lidl din România

Locul neașteptat în care au fost duse la lucreze câteva TINERE din Nepal. „Ne-au primit cu brațele deschise”