Gabriela Cristea s-a reprofilat și se ocupă de un nou business – produse tradiționale, preparate în casă chiar de ea. Și are un succes uriaș, dovadă comenzile primite pentru cozonacii de casă.
După ce și-a construit un nume în această zonă, vedeta de televiziune vrea să dea lovitura cu un alt produs extrem de căutat de români.
Este vorba de zacuscă de casă. În același timp, Gabrielei Cristea face și dulceață de ardei iute. Sau de portocale, în funcție de preferințele și cerințele clienților.
Foarte activă în mediul online, Gabriela Cristea le arată prietenilor virtuali că este o mămică model. Și, cu toate că are o carieră la televiziune, găsește timp și pentru pasiunea cea nouă – gătitul în bucătărie.
„Sunt produse pe care eu le fac și cu siguranță le-ați mai văzut la mine. Vreau să vă arăt câteva produse pe care le am acasă și pe care le fac. Am pregătit niște borcane cu dichis. Dar să trecem la degustat.
Am prăjit niște pâine pentru a putea să degustăm. Prima dată începem cu zacusca aceea clasică, cu vinete și ardei mulți. Să vă povestesc despre arome. Este sărată exact cât trebuie, are ulei exact cât trebuie, cât să nu rămână deasupra. Zacusca cu fasole stă la loc de cinste. Ce bine miroase! Zacusca cu fasole este rețeta pe care am preluat-o de la soacra mea. În Ardeal se face această zacuscă, iar fasolea în zacuscă face ca aceasta să fie mai păstoasă, mai delicată.
Poate vă gândiți ca fasolea e puțin mai agresivă, dar, din contră. Tot borcanul îmi vine să-l mănânc. Am și ceva pentru friptură. Am un copan de pui, dar merge și la carnea de porc, de berbecuț sau miel. Dulceața de ardei iuți. Este picantă, dar nu foarte, foarte picantă pentru a fi mâncată de orice gurmand, chiar și cel care suportă mai puțin iuțeala. Dulce, aromată, picantă. Pentru că aromele din cămară trebuiau să conțină și ceva dulce, am pregătit dulceața de portocale.
Puteți să o folosiți la prăjituri și este și mai delicată dacă o mâncați cu fois gras. Acesta este felul meu preferat. Sau un pic de pâine prăjită cu unt sau dulceață de portocale”, a povestit Gabriela Cristea într-un videoclip urcat pe Facebook.
Un borcan de zacuscă de vinete (sau de fasole) se vinde cu 33,5 lei.
Dulceața de ardei iute costă 26,5 lei, iar cea de portocale, 28,5 lei.
Gabriela Cristea s-a dezvoltat pe această nișă și are chiar un site pe care vinde produse tradiționale. Acolo poți comanda cozonacii de diferite feluri – cu mere, nucă și caramel sărat (costă 85 de lei) sau cu fistic, la „doar” 140 de lei
În medie, un cozonac făcut de Gabriela Cristea are 900 de grame.